Υλικά
Υλικά (για 2 άτομα)
2 μικρά μπαρμπούνια
Γλυκόξινη σαλάτα
4 κ.σ. Thai fish sauce
Χυμός από 1 λάιμ
1 κ.γλ. ζάχαρη
50 γρ. φιστίκια ψιλοκομμένα
2 μικρά καρότα (καθαρισμένα, σε λεπτά μπαστουνάκια)
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (σε λεπτά μπαστουνάκια)
1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, ψιλοκομμένο
1 μακριά κόκκινη, καυτερή πιπεριά (χωρίς σπόρους, σε λεπτά μπαστουνάκια)
Παρασκευή
Καθαρίστε και πλύντε τα ψάρια.
Βάλτε τα πάνω σε αλουμινόχαρτο και ψήστε τα στο φούρνο (200°C) για 10 λεπτά.
Στο μεταξύ, διαλύστε τη ζάχαρη στη fish sauce, ρίξτε και το λάιμ.
Ανακατέψτε τα υπόλοιπα υλικά και περιχύστε τα με το ντρέσινγκ.σερβίρετε αμέσως.
Οι φωτογραφίες και οι συνταγές της Nigella Lawson (φωτογράφος n Petrina Tinslay) είναι από το βιβλίο της «Forever Summer» εκδόσεις Chatto & Windus, London.