Υλικά
Υλικά
1 αφράτη ζύμη πίτσας Pillsbury
100 γρ. μπρι
200 γρ. σπαράγγια
30 ml λάδι
150 γρ. καπνιστός σολομός
100 γρ. μανιτάρια (champignon de Paris)
100 ml βελουτέ λαχανικών με μπρι
Παρασκευή
Στρώνουμε τη σάλτσα στην πίτσα, προσθέτουμε τα σπαράγγια, τα οποία από πριν έχουμε ζεματίσει για 2 λεπτά, και τα μανιτάρια ρια που τα έχουμε ελαφρώς σοτάρει, και ψήνουμε στο φούρνο για 10 λεπτά.
Βγάζουμε την πίτσα, προσθέτουμε το σολομό και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5 λεπτά.
Βελουτέ
Τη φτιάχνουμε ανάλογα με τη συνταγή, «δένοντας» 100 ml ζωμού (κοτόπουλου ή λαχανικών) με 1 κουτ.
σούπας κορνφλάουρ και συμπληρώνοντας είτε 2-3 στίγματα σαφράν σε λίγο ζεστό νερό και 50 γρ.
ψιλοκομμένη μοτσαρέλα (βελουτέ κοτόπουλου), είτε 50 γρ.
μοτσαρέλα (βελουτέ λαχανικών), είτε 50 γρ.
παρμεζάνα (βελουτέ λαχανικών-παρμεζάνας), είτε με 50 γρ.
μπρι, λίγο άνηθο και σιμπουλέτ (βελουτέ λαχανικών με μπρι).
Το τυρί το προσθέτουμε σε μικρά κομμάτια για να δένει περαιτέρω τη σάλτσα.
Μία σύνθεση που προφέρει τη λέξη «πίτσα» με τέλεια γαλλική προφορά, από πρώτες ύλες που φορούν περήφανα τον μπερέ a la francaise.