Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. λιγκουίνι
4 φρέσκα καλαμαράκια
80 γρ. χαβιάρι sevruga
Ψιλοκομμένος μαϊντανός
Τριμμένη παρμεζάνα
Βελουτέ σαμπάνιας
500 mI κρέμα γάλακτος (35-40% λιπαρά)
500 mI σαμπάνια
300 mI ζωμός από ψάρι ή κοτόπουλο
30 mI λευκό ξίδι
3 μικρά εσαλότ, ψιλοκομμένα
Λίγοι κόκκοι μαύρο πιπέρι
2 δαφνόφυλλα
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι
Παρασκευή
Βελουτέ σαμπάνιας
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της κρέμας γάλακτος.
Αφήνουμε να εξατμιστεί αρκετά, μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας, και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.
Αφήνουμε να μειωθεί κι άλλο ο όγκος της.
Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.
Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.
Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα καλαμάρια.
Βάζουμε τη βελουτέ και τα λιγκουίνι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα καλαμάρια.
Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και την παρμεζάνα.
Διακοσμούμε κάθε πιάτο με φυλλαράκια μυρωνιού n φρέσκου θυμαριού.
Λιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga: Eστιατόριο Grand Balcon / St George Lycabettus, σεφ Marc Enderborg.