Follow us

Λιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga

Πήγαμε, δοκιμάσαμε παρέα με τους σεφ και σας παρουσιάζουμε οκτώ από τις πιο mamma mia μακαρονάδες των αθηναϊκών εστιατορίων. Για να’ στε «διαβασμένοι» στις εξόδους σας– ή για να στείλετε τους φίλους σας πρώτη θέση «μπότα»!

Λιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

500 γρ. λιγκουίνι

4 φρέσκα καλαμαράκια

80 γρ. χαβιάρι sevruga

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

Τριμμένη παρμεζάνα

Βελουτέ σαμπάνιας

500 mI κρέμα γάλακτος (35-40% λιπαρά)

500 mI σαμπάνια

300 mI ζωμός από ψάρι ή κοτόπουλο

30 mI λευκό ξίδι

3 μικρά εσαλότ, ψιλοκομμένα

Λίγοι κόκκοι μαύρο πιπέρι

2 δαφνόφυλλα

1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι

Παρασκευή

Βελουτέ σαμπάνιας
Σοτάρουμε ελαφρώς το κρεμμύδι και προσθέτουμε όλα τα υλικά, εκτός της κρέμας γάλακτος.

Αφήνουμε να εξατμιστεί αρκετά, μέχρι να μείνει το 1/3 της ποσότητας, και τότε προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Αφήνουμε να μειωθεί κι άλλο ο όγκος της.

Την περνάμε από ψιλό σουρωτήρι.

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε αλατισμένο νερό με λίγο ελαιόλαδο.

Καθαρίζουμε και κόβουμε σε πολύ λεπτές λωρίδες τα καλαμάρια.

Βάζουμε τη βελουτέ και τα λιγκουίνι σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε τα καλαμάρια.

Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε αμέσως, πασπαλίζοντας με το μαϊντανό και την παρμεζάνα.

Διακοσμούμε κάθε πιάτο με φυλλαράκια μυρωνιού n φρέσκου θυμαριού.

Λιγκουίνι με βελουτέ σαμπάνιας, μικρά φρέσκα καλαμάρια και χαβιάρι sevruga: Eστιατόριο Grand Balcon / St George Lycabettus, σεφ Marc Enderborg.

Επίσης...

Τορτελίνια με Σπανάκι

Η συνταγή για θαυμάσια τορτελίνια με σπανάκι.

Κανελόνια με Κιμά

Η πιο αυθεντική συνταγή που θα βρεις για κανελόνια με κιμά.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Φαρφάλες με Πέστο, Μελιτζάνες και Αρακά

Πώς θα φτιάξεις φαρφάλες με πέστο, μελιτζάνες και αρακά.

Στριφτάρια µε Τραχανά

Πώς θα φτιάξεις στριφτάρια με τραχανά.

Πένες µε Καρύδια και Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις πένες με καρύδια και πατάτες.

Μακαρόνια µε Πάστα Ελιάς και Σουσάµι

Η συνταγή για μακαρόνια µε πάστα ελιάς και σουσάµι.

Κανελόνια με Σπανάκι

Η συνταγή για κανελόνια με σπανάκι.

Κοτόπουλο µε Μπαχαρικά και Αρωµατικά, µε Μακαρόνια

Η συνταγή για κοτόπουλο με µπαχαρικά και αρωµατικά, µε µακαρόνια.

Ελαφρύ Σουφλέ με Πένες και Γαλοπούλα

Υπάρχει όμως τρόπος να μαγειρέψουμε ένα σουφλέ ζυμαρικών πολύ πιο ελαφρά, με λιγότερες θερμίδες αλλά όλη τη γεύση.

Εύκολο Μακαρονάκι Ογκρατέν

Κιμάς, λαχανικά και τυριά σε ένα υπέροχο γκρατέν, που έχει όλα όσα αγαπάμε.

Μακαρονάδα με Θαλασσινά στα Γρήγορα

Πώς θα φτιάξεις μία μακαρονάδα με θαλασσινά στα γρήγορα.

Κους Κους Κοκκινιστό

Πώς θα φτιάξεις κοκκινιστό κους κους.