Follow us

Νέα Υόρκη: Χάμπουργκερ αλά ροσίνι

Ρελάνς στην πολεμική ατμόσφαιρα των ημερών με τρόπο γαστρονομικό. Παρεμβαίνουμε στον «πόλεμο των χάμπουργκερ» που μαίνεται στη Νέα Υόρκη, προτείνοντας μια έξυπνη ελληνική βερσιόν. Βάζουμε επίσης στο τραπέζι τις δύο πιο συμβολικές σπεσιαλιτέ συμφιλίωσης και μοιρασιάς φαγητού για Αμερικανούς και Άραβες. Give peace a chance, guys!

Νέα Υόρκη: Χάμπουργκερ αλά ροσίνι

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

4 φιλέτα (200 γρ. το καθένα)

½ γαλλικής μπαγκέτας

4 ψωμάκια χάμπουργκερ

250 γρ. φρέσκο φουαγκρά

Τρούφα (ή λάδι τρούφας)

1 αβγό

Κρεμμύδι

Θυμάρι

Γάλα

Βερμούτ

Μουστάρδα Ντιζόν

Φλούδες παρμεζάνας

Αλάτι, Πιπέρι

Παρασκευή

Κόβουμε τα φιλέτα σε λωρίδες και μετά σε ψιλά κυβάκια.

Τα ανακατεύουμε με αλάτι, πιπέρι, τη γαλλική μπαγκέτα μουλιασμένη σε γάλα, μουστάρδα Ντιζόν, θυμάρι, αβγό και κρεμμύδι.

Την αφήνουμε να ξεκουραστεί και φτιάχνουμε 4 μπιφτέκια, τα οποία ψήνουμε κατά την αρεσκεία μας.

Αφήνουμε το τηγάνι να κάψει.

Αλατοπιπερώνουμε το φουαγκρά, το οποίο έχουμε κόψει σε τέσσερα όμοια κομμάτια, και το αφήνουμε να πάρει ψήσιμο 2 με 21/2 λεπτά από κάθε πλευρά.



Σερβίρισμα
Στην κάτω πλευρά του ψωμιού τοποθετούμε λίγη μουστάρδα, λίγο λάδι από το συκώτι, που έχει δημιουργηθεί στο τηγάνισμα, το μπιφτέκι και από πάνω το φουαγκρά και, τέλος, ξύνουμε φρέσκια τρούφα.

(Συνταγή βασισμένη στη σπεσιαλιτέ του σεφ Daniel Boulud).

Επίσης...

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Πατατο - μουσαακάς με γιαούρτι

Η συνταγή για πατατο - μουσακά με γιαούρτι

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.

Κρασάτα Μανιτάρια

Πώς θα φτιάξεις θαυμάσια κρασάτα μανιτάρια.