Υλικά
Υλικά
Pesto με μυρώνια, σουσάμι, μυζήθρα και κάρι
1 φλιτζ. σουσάμι καβουρδισμένο
1 φλιτζ. μυζήθρα φρέσκια
2 κ.σ. μυρώνια ψιλοκομμένα
1 κ.γλ. πιπέρι
1 κ.σ. κάρι γλυκό
Σουβλάκι από καλκάνι με ανανά και ακτινίδια (για 4 άτομα)
600 γρ. ψαχνό από καλκάνι (ή πεσκανδρίτσα) κομμένο σε μπουκίτσες
4 φέτες από φρέσκο ανανά
4 ακτινίδια (ελαφρώς άγουρα)
3 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι, πιπέρι, λίγη ρίγανη
Χυμός από 1 λεμόνι
Παρασκευή
Σουβλάκι από καλκάνι με ανανά και ακτινίδια
Περνάμε τα ψαχνά του ψαριού σε 4 σουβλάκια, τα πιπερώνουμε ελαφρώς, ρίχνουμε τη ρίγανη τριμμένη και τα μαρινάρουμε, περιχυμένα με το χυμό λεμονιού και τις 2 κ.σ ηλιέλαιο, για 1 ώρα.
Καθαρίζουμε τα ακτινίδια και τα κόβουμε σε μικρά καρέ.
Παίρνουμε τις φέτες του ανανά, τις αλείφουμε με λiγo βούτυρο και τις βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινίσουν και από τις δύο πλευρές.
Σοτάρουμε τα ακτινίδια στο βούτυρο, μέχρι να τραβηχτούν όλα τα υγρά τους.
Ψήνουμε τα σουβλάκια σε πολύ δυνατό φούρνο, στους 350°C, για 5 λεπτά.
Συνθέτουμε τα πιάτα.
Pesto
Aνακατεύουμε καλά όλα υλικά στο μπλέντερ.