Υλικά
Υλικά (για 4 άτομα)
450 γρ. καπνιστός σολομός σε φέτες
100 γρ. γαρίδες βρασμένες και καθαρισμένες
175 γρ. τυρί ρικότα
50 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.σ. σγουρός μαϊντανός ψιλοκομμένος
1 κ.σ. τσάιβς ψιλοκομμένο
1 λεμόνι (χυμός)
Αλάτι και πιπέρι
Γαρνίρισμα
Μπρικ
Κρέμα γάλακτος
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (τα πράσινα μέρη), κομμένο ζουλιέν
Σερβίρισμα
Φέτες ψωμιού μπριός ή ψωμί το τοστ
Παρασκευή
Διαλέγουμε τις καλύτερες φέτες του σολομού (300 γρ.) και τις μοιράζουμε σε 4 μερίδες.
Τις απλώνουμε σε μικρά μπολάκια (πχ της κρεμ μπριλέ), με τις άκρες τους να βγαίνουν προς τα έξω.
Όσες φέτες περίσσεψαν, τις κόβουμε σε μικρά ακανόνιστα κομμάτια.
Ρίχνουμε στο μπλέντερ τον κομμένο σολομό μαζί με τις γαρίδες.
Προσθέτουμε τη ρικότα, την κρέμα γάλακτος, τα αρωματικά, το χυμό του λεμονιού, πιπέρι και λίγο αλάτι Τα δουλεύουμε εωσότου γίνουν μια απαλή, ομοιόμορφη κρέμα.
Μοιράζουμε το μίγμα ομοιόμορφα στα τέσσερα μπολ με το σολομό, κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα και καλύπτουμε προσεκτικά με μεμβράνη.
Τα αφήνουμε στο ψυγείο για αρκετές ώρες.
Λίγο πριν έρθει η ώρα να σερβίρουμε, αφαιρούμε τη μεμβράνη, τοποθετούμε το σολομό πάνω σε φρυγανισμένες φέτες και γαρνίρουμε με λίγη κρέμα γάλακτος, κρεμμυδάκι ζουλιέν, και στην κορυφή στολίζουμε με χάντρες από μπρικ.