Mους αυγοτάραχου με γαρίδες ποσέ και βινεγκρέτ με άρωμα λεμονιών

Mους αυγοτάραχου με γαρίδες ποσέ και βινεγκρέτ με άρωμα λεμονιών

Η τέλεια αλληλεπίδραση! Η ιωδιούχα γεύση του αυγοτάραχου, υπογραμμίζεται όμορφα από το λεμόνι και δίνει στις γαρίδες την ένταση που χρειάζονται για να εκφράσουν τη δική τους γεύση.

Υλικά (για 8 άτομα)
Μους
4 φέτες ψωμί φόρμας
Χυμός από 1 λεμόνι
½ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
50 γρ. καθαρό αυγοτάραχο
½ φλιτζ. ηλιέλαιο
1/4 από ένα μικρό κρεμμύδι
125 γρ. άγρια ρόκα (συσκευασμένη)

Γαρίδες
8 γαρίδες Νο2
2 κ.σ. ξίδι
1 κ.γλ. πιπέρι μαύρο (κόκκοι)
Αλάτι

Βινεγκρέτ
Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
1 κ.σ. κοφτό κορνφλάουρ
½ κ.γλ. γλυκάνισο
½ φλιτζ. ζάχαρη
½ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
½ λίτρο νερό
Αλάτι, πιπέρι
1 κ.σ. λευκό ξίδι

Παρασκευή

Μουσκεύουμε το ψωμί και το βάζουμε μαζί με το αυγοτάραχο και το κρεμμύδι. Τα δουλεύουμε στο χέρι να γίνουν ένας λείος πουρές. Προσθέτουμε το λεμόνι και μετά λίγο λίγο τα δύο λάδια, τα οποία έχουμε ανακατέψει. Αφού τελειώσει το λάδι, δοκιμάζουμε και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμα.

Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε και 1 κουτ. σούπας νερό, το βγάζουμε και το φυλάμε σε ψυγείο. Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 λίτρο νερό, το ξίδι, το πιπέρι και αλάτι.

Αφού βράσει το νερό και έχουμε αφαιρέσει το έντερο από τις γαρίδες με μια καρφίτσα, τις βράζουμε για περίπου 3 λεπτά και τις σουρώνουμε. Τις καθαρίζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ και τις μαρινάρουμε με 4 κουτ. σούπας από τη βινεγκρέτ που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ½ λίτρο νερό με το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και νερό. Το βάζουμε στη φωτιά και αφού βράσει, προσθέτουμε το κορνφλάουρ, το οποίο έχουμε αραιώσει σε 1/4 φλιτζ. κρύο νερό με λίγο λεμόνι. Ανακατεύουμε για λίγο το μείγμα στην κατσαρόλα και το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά. Μετά από 15 λεπτά βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και το δουλεύουμε γρήγορα με το σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, εάν χρειαστεί, είτε ζάχαρη είτε λεμόνι.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο και σερβίρουμε.


Γράψε την άποψή σου
Φαγητό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Επιλέξτε πρώτη ύλη ή υλικό...

Αναζήτηση συνταγών με φίλτρα

Αναζήτηση συνταγής

Αναζήτηση
Αναζητήστε συνταγές από το αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικά / Delicatessen