Follow us

Mους αυγοτάραχου με γαρίδες ποσέ και βινεγκρέτ με άρωμα λεμονιών

Η ελληνική κουζίνα σε μια μινιόν εκδοχή της. Ζητήσαμε από το σεφ Δημήτρη Μπλιζιώτη να δημιουργήσει για εμάς ένα μενού στο στιλ του, σε micro μερίδες δηλαδή, ώστε και τη γεύση να έχουμε ολόκληρη και το στιλ χορτάτο!

Mους αυγοτάραχου με γαρίδες ποσέ και βινεγκρέτ με άρωμα λεμονιών

Υλικά

Υλικά (για 8 άτομα)

Μους

4 φέτες ψωμί φόρμας

Χυμός από 1 λεμόνι

½ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

50 γρ. καθαρό αυγοτάραχο

½ φλιτζ. ηλιέλαιο

1/4 από ένα μικρό κρεμμύδι

125 γρ. άγρια ρόκα (συσκευασμένη)


Γαρίδες

8 γαρίδες Νο2

2 κ.σ. ξίδι

1 κ.γλ. πιπέρι μαύρο (κόκκοι)

Αλάτι


Βινεγκρέτ

Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια

1 κ.σ. κοφτό κορνφλάουρ

½ κ.γλ. γλυκάνισο

½ φλιτζ. ζάχαρη

½ φλιτζ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο

½ λίτρο νερό

Αλάτι, πιπέρι

1 κ.σ. λευκό ξίδι

Παρασκευή

Μουσκεύουμε το ψωμί και το βάζουμε μαζί με το αυγοτάραχο και το κρεμμύδι.

Τα δουλεύουμε στο χέρι να γίνουν ένας λείος πουρές.

Προσθέτουμε το λεμόνι και μετά λίγο λίγο τα δύο λάδια, τα οποία έχουμε ανακατέψει.

Αφού τελειώσει το λάδι, δοκιμάζουμε και ίσως χρειαστεί να προσθέσουμε λίγο λεμόνι ακόμα.

Εάν το μείγμα είναι πολύ πηχτό, προσθέτουμε και 1 κουτ.

σούπας νερό, το βγάζουμε και το φυλάμε σε ψυγείο.

Βάζουμε σε ένα μικρό κατσαρολάκι 1 λίτρο νερό, το ξίδι, το πιπέρι και αλάτι.

Αφού βράσει το νερό και έχουμε αφαιρέσει το έντερο από τις γαρίδες με μια καρφίτσα, τις βράζουμε για περίπου 3 λεπτά και τις σουρώνουμε.

Τις καθαρίζουμε, τις τοποθετούμε σε ένα μικρό μπολ και τις μαρινάρουμε με 4 κουτ.

σούπας από τη βινεγκρέτ που θα φτιάξουμε στη συνέχεια.

Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάζουμε το ½ λίτρο νερό με το χυμό και το ξύσμα από τα λεμόνια.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξίδι και νερό.

Το βάζουμε στη φωτιά και αφού βράσει, προσθέτουμε το κορνφλάουρ, το οποίο έχουμε αραιώσει σε 1/4 φλιτζ.

κρύο νερό με λίγο λεμόνι.

Ανακατεύουμε για λίγο το μείγμα στην κατσαρόλα και το κατεβάζουμε αμέσως από τη φωτιά.

Μετά από 15 λεπτά βάζουμε το μείγμα σε μια λεκάνη και το δουλεύουμε γρήγορα με το σύρμα, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, δοκιμάζουμε και προσθέτουμε, εάν χρειαστεί, είτε ζάχαρη είτε λεμόνι.

Στο τέλος πασπαλίζουμε με το γλυκάνισο και σερβίρουμε.

Η τέλεια αλληλεπίδραση! Η ιωδιούχα γεύση του αυγοτάραχου, υπογραμμίζεται όμορφα από το λεμόνι και δίνει στις γαρίδες την ένταση που χρειάζονται για να εκφράσουν τη δική τους γεύση.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.