Υλικά
Υλικά (για 1 σουβλάκι)
1 κομμάτι παντσέτα χοιρινή
1 κομμάτι ψαρονέφρι
1 κομμάτι χοιρινός λαιμός
Ντομάτα
2 ντομάτες
½ κλαράκι σέλερι
½ τσίλι
2 φύλλα βασιλικού
1 σταγόνα Αngostura bitter
1 σταγόνα Worcestershire sauce
2 κόκκοι γλυκάνισο
Γαλέτα αρωματικών
Tρίμα από ψίχα ξερού ψωμιού
Mείγμα ψιλοκομμένων μυριστικών σε ίση αναλογία: θυμάρι, ελάχιστο φασκόμηλο, δεντρολίβανο, βασιλικός, σκόρδο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Βάζετε όλα τα υλικά «για την ντομάτα» στο μπλέντερ και τα πολτοποιείτε.
Τα αφήνετε να στραγγίξουν σε ένα τουλπάνι όλο το βράδυ.
Αυτό που θα μείνει είναι ένας λευκός χυμός ντομάτας.
Τον σερβίρετε σε ένα σφηνάκι μαζί με ψιλοκομμένο σέλερι, λίγο βασιλικό, 2-3 κόκκους γλυκάνισο και ένα κομματάκι φλούδας λεμονιού, κομμένο σε κύκλο σε μέγεθος εικοσάλεπτου.
Περνάτε τα κομμάτια του κρέατος, κομμένα σε κυβάκια 2x2 εκ.σε σουβλάκι και τα ψήνετε στη σχάρα και από τις τέσσερις πλευρές.
Όταν θα είναι ψημένα, τα περνάτε από το μείγμα της γαλέτας αρωματικών, τα ψήνετε για άλλα 3 λεπτά και τα σερβίρετε μαζί με ένα σφηνάκι λευκό χυμό ντομάτας.
Tρίο χοιρινού σουβλάκι με ντομάτα… να την πιεις στο ποτήρι: Από τις νοστιμιές με κρέας δεν θα μπορούσε να λείπει το χοιρινό.
Εδώ το σφηνάκι ντομάτας εκφράζει απόλυτα τις απόψεις του σεφ για το ρόλο των διαβαθμίσεων της υφής των υλικών.
Ενώ η γαλέτα των αρωματικών προσθέτει στο σύνολο την τραγανή της νότα.