banner
banner
banner

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς με ντοματίνια και αυγοτάραχο

Συνταγή

Ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς με ντοματίνια και αυγοτάραχο
Υλικά

προετοιμασία: 15 λεπτά, μαγείρεμα: 15 λεπτά, άτομα: 4



500 γραμμάρια ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς

20 ντοματίνια

4 κουταλιές ελαιόλαδο

2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

2 σφηνάκια λευκό κρασί

2 κουταλιές ψιλοκομμένο μαϊντανό

16 μικρά κομμάτια αυγοτάραχο

αλάτι

φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένετε καλά και κόβετε τα ντοματίνια στα τέσσερα. Σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό βράζετε τα ζυμαρικά με μελάνι σουπιάς στο χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζετε το ψιλοκομμένο σκόρδο για ένα λεπτό. Σβήνετε με το κρασί και το αφήνετε να εξατμιστεί στο μισό. Βάζετε στο τηγάνι τα ντοματίνια, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τα σοτάρετε για ένα λεπτό. Προσθέτετε και τα ζυμαρικά και ανακατεύετε καλά. Τελευταία στιγμή πασπαλίζετε με τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και προσθέτετε το αυγοτάραχο. Σερβίρετε τα ζεστά ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα.



Aπό τη σειρά βιβλίων του Αλέξανδρου Παπανδρέου με εύκολες συνταγές με ζυμαρικά, τυριά, κοτόπουλο και σαλάτες


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος