banner
banner
banner

Χταπόδι ξιδάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια

Συνταγή

Χταπόδι ξιδάτο με φρέσκα κρεμμυδάκια
Υλικά

1½ κ. χταπόδι
6 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
½ φλ. ελαιόλαδο
¼ φλ. ξίδι
1 –2 καυτερές πιπερίτσες
1 κ.γ. ολόκληροι κόκκοι μαυροπίπερο
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε σε κομμάτια 4 εκ.. Καθαρίζουμε τις σκελίδες του σκόρδου και τις κόβουμε στη μέση, αφαιρώντας την πράσινη ουρίτσα. Πλένουμε τις πιπερίτσες, αφαιρούμε τους σπόρους και τις μεμβράνες και τις κόβουμε σε φετούλες. Πλένουμε και καθαρίζουμε το χταπόδι. Κόβουμε τα πλοκάμια σε κομμάτια 3 εκ. και την κουκούλα σε τέσσερα κομμάτια. Το βάζουμε σε κατσαρόλα σε μέτρια προς χαμηλή θερμοκρασία χωρίς νερό και το μαγειρεύουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα μέχρι να βγάλει τα υγρά του και να μαλακώσει τελείως –αν χρειασθεί, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό. Το βγάζουμε από την κατσαρόλα μαζί με το ζουμί και το αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, το σκόρδο, την καυτερή πιπεριά και τους κόκκους του πιπεριού, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μην λιώσουν. Σβήνουμε με το ξίδι και όταν εξατμισθεί προσθέτουμε το χταπόδι και το ζουμί του και σιγοβράζουμε για 5 –6 λεπτά.  Δοκιμάζουμε το αλάτι και το σερβίρουμε σε θερμοκρασία δωματίου.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος