banner
banner
banner

Χόρτα τσιγαριαστά με μπέικον

Συνταγή

Χόρτα τσιγαριαστά με μπέικον
Υλικά

500 γρ. άγρια χόρτα
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια
1 μέτριο ξερό κρεμμύδι
10 σκελίδες σκόρδο
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 φλ. λευκό ξηρό κρασί
150 γρ. μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες
¼ φλ. ελαιόλαδο
Αλάτι, μπούκοβο

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα άγρια χόρτα για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον. Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Ρίχνουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε. Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά. Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα. Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε. Ταιριάζει με καλαμποκόψωμο και φέτα.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος