Follow us

Χόρτα τσιγαριαστά με μπέικον

Χόρτα τσιγαριαστά με μπέικον

Υλικά

Υλικά

500 γρ. άγρια χόρτα

1 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια

1 μέτριο ξερό κρεμμύδι

10 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι μάραθο

1 ματσάκι μαϊντανό

1 φλ. λευκό ξηρό κρασί

150 γρ. μπέικον σε πολύ λεπτές λωρίδες

¼ φλ. ελαιόλαδο

Αλάτι, μπούκοβο

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε τα άγρια χόρτα για 3-4 λεπτά και τα σουρώνουμε.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε μεγάλα κομμάτια τα φρέσκα κρεμμυδάκια.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και ψιλοκόβουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό.

Ζεσταίνουμε σε μεγάλη καθιστή κατσαρόλα (χαμηλή και πλατιά) το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον.

Προσθέτουμε τα ξερά και τα φρέσκα κρεμμύδια και τα σκόρδα και σοτάρουμε 7-8 λεπτά, μέχρι να μαραθούν.

Ρίχνουμε τα άγρια χόρτα και ανακατεύουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και μόλις εξατμιστεί, σιγοβράζουμε για 6-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τον μάραθο και τον μαϊντανό, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 2-3 βράσεις ακόμα.

Αφήνουμε το φαγητό να μείνει 10 λεπτά πριν σερβίρουμε.

Ταιριάζει με καλαμποκόψωμο και φέτα.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.