Υλικά
Υλικά
1 ½ κ. χόρτα (ραδίκια, βλίτα, αντίδια, σέσκουλα, κλπ)
½ κ. ξερά κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε φέτες
300 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (αν θέλουμε)
Παρασκευή
Βράζουμε τα χόρτα να κρατάνε και τα στραγγίζουμε.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη «σύβραση»: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα.
Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατίζουμε.
Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι ντομάτες και να φύγουν τα υγρά τους.
Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο μπούκοβο, αν χρησιμοποιούμε.
Σερβίρουμε τα χόρτα σε πιάτα και περιχύνουμε αμέσως με τη «σύβραση» κρεμμυδιών –ντομάτας και το καυτό ελαιόλαδο.
Πηγαίνει ωραία με φέτα.
Α.Τ.