banner
banner
banner

Χόρτα με «σύβραση»

Συνταγή

Χόρτα με «σύβραση»
Υλικά

1 ½ κ. χόρτα (ραδίκια, βλίτα, αντίδια, σέσκουλα, κλπ)
½  κ. ξερά κρεμμύδια λεπτοκομμένα σε φέτες
300 γρ. ντομάτες ξεσποριασμένες κομμένες σε κυβάκια
1 φλ.τσ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι, μπούκοβο (αν θέλουμε)

banner
Παρασκευή

Βράζουμε τα χόρτα να κρατάνε και τα στραγγίζουμε. Εν τω μεταξύ, ετοιμάζουμε τη «σύβραση»: ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε επάνω σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Ρίχνουμε τις ντομάτες και αλατίζουμε. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν λίγο οι ντομάτες και να φύγουν τα υγρά τους. Ρίχνουμε πιπέρι και λίγο μπούκοβο, αν χρησιμοποιούμε.
Σερβίρουμε τα χόρτα σε πιάτα και περιχύνουμε αμέσως με τη «σύβραση» κρεμμυδιών –ντομάτας και το καυτό ελαιόλαδο. Πηγαίνει ωραία με φέτα.
Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος