Υλικά
1 κ. χοιρινά μάγουλαΥλικά
500 γρ. πλιγούρι
100 γρ. ρεβίθια
1 μάτσο φρέσκα κρεμμυδάκια (μόνο το λευκό μέρος)
2 κ.σ. κύμινο
2 κ.σ. ζάχαρη μαύρη
3 σκελίδες σκόρδο
Ελαιόλαδο
100 ml λευκό ξηρό κρασί
100 γρ. καπνιστό τυρί τριμμένο
100 γρ. παρμεζάνα
80 γρ. βούτυρο
2 lt ζωμός κότας
Εκτέλεση
Απ΄ την προηγούμενη ημέρα βάζουμε τα ρεβίθια στο νερό να μαλακώσουν.
Βράζουμε τα ρεβίθια και τα σουρώνουμε.
Μόλις κρυώσουν, τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν, τα αποσύρουμε και τα βάζουμε σε χαρτί κουζίνας.
Καθαρίζουμε πολύ καλά τα μάγουλα, τα σοτάρουμε ωσότου να πάρουν καστανό χρώμα, τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τα βάζουμε σε ένα ταψί να ξεκουραστούν (δεν καθαρίζουμε το σκεύος που τα σοτάραμε).
Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη και το κύμινο τα μάγουλα και τα βάζουμε στον φούρνο με λίγο ζωμό (στο 1/3 του ταψιού) σκεπάζουμε και τα μαγειρεύουμε στους 150οC για 1 ώρα και 30 λεπτά.
Στο σκεύος που έχουμε σοτάρει τα μάγουλα, βάζουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο και το σοτάρουμε ελαφρά -αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο-, προσθέτουμε το πλιγούρι, συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά και σβήνουμε με το λευκό κρασί.
Μόλις εξατμισθεί, ρίχνουμε τον ζωμό, τα τυριά, το βούτυρο και τα τραγανά ρεβίθια.
Μοιράζουμε τα μάγουλα στα πιάτα και συνοδεύουμε με το πλιγούρι και τα ρεβίθια.*Η συνταγή είναι του σεφ Χρήστου Ξεραξούδη από το εστιατόριο "Apocalypsis" στην Πάτμο.