Υλικά
Υλικά (για 3-4 άτομα)
400 γρ ψαρονέφρι
Μαρινάδα
1 κ.κ. κύμινο
1 κ.κ. μαραθόσπορος
1 κ.κ. κόλιαντρο
1 πρέζα ζαφορά
1 φύλλο δάφνης
1 κ.σ. πάπρικα
½ σ.κ. σκόρδο
1 κ.κ. ρίγανη
1 κ.σ. ξίδι κόκκινο
2 κ.σ. ηλιέλαιο
Αλάτι, πιπέρι
Βινεγκρέτ
1 κ.σ. κόκκινο ξίδι
3 κ.σ. Pedro Ximenez
½ κ.σ. χυμός λεμονιού
4 κ.σ. ηλιέλαιο
Λίγο σκόρδο λιωμένο
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Κόβουμε το κρέας σε κύβους.
Διαλύουμε τη ζαφορά σε 2 κουτ.
σούπας ζεστό νερό.
Βάζουμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά της μαρινάδας μαζί και τα δουλεύουμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
Ανακατεύουμε καλά το μείγμα των μπαχαρικών με το κρέας και το αφήνουμε να μαριναριστεί για 3 ώρες, τουλάχιστον.
Για τη βινεγκρέτ, βάζουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά της σάλτσας μαζί, εκτός του λαδιού.
Χτυπάμε με ένα σύρμα και σιγά σιγά προσθέτουμε το ηλιέλαιο μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Ψήνουμε το κρέας σε μέτρια σχάρα, αφού το λαδώσουμε ελαφρώς.
Σερβίρουμε με σαλάτα απο ψητές ντομάτες, πιπεριές και φύλλα μαϊντανού.
Περιχύνουμε με τη βινεγκρέτ.
Xοιρινό μαριναρισμένο σε μπαχαρικά με βινεγκρέτ από Pedro Ximenez: Με τη χρήση του σέρι Pedro Ximenez στην παρασκευή της βινεγκρέτ, ο σεφ προσδίδει στο πιάτο μεστά αρώματα και έναν ήπια γλυκύτερο γευστικό χαρακτήρα, που αναδεικνύει εξαιρετικά το μάλλον ουδέτερο σε γεύση χοιρινό κρέας.