banner
banner
banner

Χοιρινό κοκκινιστό με γλυκοπατάτες και ρεβίθια

Συνταγή

Χοιρινό κοκκινιστό με γλυκοπατάτες και ρεβίθια
Υλικά

700  κ. χοιρινό σε κύβους/μπουκιές
2 φλ. πολύ ψιλοκομμένο κρεμμύδι
2 κ.σ. φρέσκια ρίζα τζίντζερ τριμμένη
1/2 κ.γ. πάπρικα 
Από μια γερή πρέζα τριμμένο κύμινο, τριμμένο μπαχάρι, τριμμένο μοσχοκάρυδο, κανέλλα 
4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
2 ½ φλ. γλυκοπατάτες σε κύβους 
800  γρ. ντοματάκια κονσέρβας ψιλοκομμένα με το χυμό τους
350 γρ. βρασμένα ρεβίθια
½ φλ. μαύρες σταφίδες (αν θέλουμε)
1 -2  κ.σ. αράπικα φιστίκια ανάλατα τριμμένα (στη μουλινέτα)

banner
Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μεγάλη κατσαρόλα με βαρύ πάτο σε μέτρια θερμοκρασία και ροδίζουμε το χοιρινό από όλες τις πλευρές. Το βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα στην άκρη. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε τα μπαχαρικά και το τζίντζερ και καβουρδίζουμε ανακατεύοντας συνεχώς, να μην αρπάξουν. Ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα  το χοιρινό και 1 φλιτζάνι καυτό νερό. Χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 1 ½ περίπου ώρα. Προσθέτουμε τις γλυκοπατάτες και τη ντομάτα, ανεβάζουμε τη φωτιά, αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 40 λεπτά ή μέχρι το κρέας να μαλακώσει τελείως και να πήξει ελαφρά η σάλτσα. Ρίχνουμε τα ρεβίθια και τις σταφίδες (αν θέλουμε). Ρίχνουμε τα τριμμένα φιστίκια, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
σημ. Η συνταγή είναι προσαρμογή από την κουζίνα της Δυτικής Αφρικής


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος