Follow us

Χαλβάς με σαφράν- Doodh no rawo

Η Ινδία κατακτά τους αθηναϊκούς ουρανίσκους και οι γεύσεις της αναδεικνύονται σε trendy food της χρονιάς. Ο καλύτερος Ινδός σεφ του Λονδίνου, Cyrus Todiwala, μυεί το ΕΥ στη Νέα Υψηλή Κουζίνα των μαχαραγιάδων.

Χαλβάς με σαφράν- Doodh no rawo

Υλικά

Υλικά (για 4 άτομα)

1 1/2 κ.γλ. βούτυρο

2 κ.γλ. λάδι

6 αμύγδαλα χονδροκομμένα

6 κάσιους χονδροκομμένα

1 κ.σ. σταφίδες

15 γρ. βούτυρο

100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό

2 1/2 κ.σ. ζάχαρη

300 ml ζάχαρη

300 ml γάλα

1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο

1/4 κ.γλ. κακουλές τριμμένος

1/4 κ.γλ. φυσικό εκχύλισμα βανίλιας

1/2 κ.γλ. ροδόνερο

Λίγο σαφράν

Παρασκευή

Ζεσταίνουμε το 1 1/2 κουτ.

γλυκού βούτυρο και το λάδι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς με τις σταφίδες και τα σιγο-καβουρδίζουμε, μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.

Τα στραγγίζουμε καλά μέσα από σουρωτήρι πάνω από κατσαρόλα και τα βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο στην κατσαρόλα και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.

Μόλις το βούτυρο αρχίζει να αφρίζει, ρίχνουμε το σιμιγδάλι Χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και καβουρδίζουμε το σιμιγδάλι, ανακατεύοντάς το συνεχώς με ξύλινη κουτάλα για 7-8 λεπτά, μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα -προσέχουμε μόνο να μην καεί.

Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το καβούρδισα για 4 λεπτά ακόμη.

Ρίχνουμε με τη μια όλο το γάλα και ανακατεύουμε πολύ γρήγορα, για να μη σβολιάσει το σιμιγδάλι.

Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας απαλά για 6-8 λεπτά, μέχρι να βράσει εντελώς το σιμιγδάλι.

Αν το μίγμα είναι πολύ πηχτό, ρίχνουμε λίγο γάλα.

Ανακατεύουμε τα μπαχαρικά, τη βανίλια και το ροδόνερο, αφήνοντας το στη φωτιά για 1-2 λεπτά ακόμη.

Αν θέλουμε, προσθέτουμε επιπλέον μπαχαρικά-μυρωδικά.

Μεταφέρουμε το χαλβά σε μπολ σερβιρίσματος και τον πασπαλίζουμε με τους τηγανισμένους ξηρούς καρπούς, τη σταφίδα και το σαφράν.

Σερβίρουμε το χαλβά ζεστό.

Τρικ: Πριν τηγανίσουμε τους ξηρούς καρπούς, τους κοσκινίζουμε σε σουρωτήρι.

Έτσι, απομακρύνουμε τα μικροσκοπικά κομματάκια τους που, αν έμεναν, θα μαύριζαν το βούτυρο.

Επίσης...

Σοκολατόπιτα µε Μπανάνα

Η συνταγή για σοκολατόπιτα με μπανάνα.

Δροσερή Κρέµα µε Γιαούρτι

Η συνταγή για δροσερή κρέμα με γιαούρτι.

Περισσότερα από

Γλυκά

Ρυζόγαλο µε µαστίχα Χίου

Πώς θα φτιάξεις ρυζόγαλο με μαστίχα Χίου.

Καρυδόκρεµα

Η συνταγή για καρυδόκρεμα.

Ξερά Φρούτα µε Κονιάκ

Η συνταγή για ξερά φρούτα με κονιάκ.

Απλή και Νόστιμη Σοκολατόπιτα

Η συνταγή για μία απλή και νόστιμη σοκολατόπιτα.

Παραδοσιακή Καρυδόπιτα

Η συνταγή για παραδοσιακή καρυδόπιτα.

Γαλακτοµπουρεκάκια

Η συνταγή για γαλακτοµπουρεκάκια.

Μπουγατσίνα

Η συνταγή για μπουγατσίνα.

Γιαούρτι µε Μπανάνα και Μέλι

Πώς θα φτιάξεις γιαούρτι με μπανάνα και μέλι.

Κέικ Σοκολάτα - Μήλο

Η συνταγή για κέικ σοκολάτα-μήλο.

Κέικ Νόστιµο και Αφράτο

Πώς θα φτιάξεις ένα νόστιμο και αφράτο κέικ.