Υλικά
υλικά
3 τσιπούρες, περ. 900 γρ.
1 φλ. τσ. καυκαλήθρες, ψιλοκομμένες
1 φλ. τσ. μάραθο, ψιλοκομμένο
1 φλ. τσ. μυρώνια, ψιλοκομμένα
1 φλ. τσ. μαϊντανό, ψιλοκομμένο
7-8 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
1 κ.σ. θυμάρι
1 φλ. τσ. λευκό κρασί
1/2 φλ. τσ. ε.π. ελαιόλαδο
1 1/2 λεμόνι, το χυμό
αλάτι, πιπέρι
παρασκευή
Ανάβουμε το φούρνο στους 180ο.
Καθαρίζουμε τα ψάρια και, αν μπορούμε, τα φιλετάρουμε.
Τα αλατίζουμε και τα τρίβουμε με το θυμάρι.
Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φετάκια.
Τα μεταφέρουμε σε πυρίμαχο σκεύος (κατά προτίμηση κεραμικό) και τα ανακατεύουμε με όλα τα μυρωδικά, κρατώντας λίγο μαϊντανό για το γαρνίρισμα.
Ακουμπάμε επάνω τα ψάρια, ρίχνουμε το κρασί, χυμό από ένα λεμόνι και το υπόλοιπο ελαιόλαδο, σκεπάζουμε το σκεύος με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 40' περίπου, αφαιρώντας το χαρτί, το τελευταίο δεκάλεπτο.
Στη διάρκεια του ψησίματος γυρίζουμε τα ψάρια μία φορά, ανακατεύοντας, συγχρόνως, τα χορταρικά.
Βγάζουμε από το φούρνο και μεταφέρουμε τα ψάρια σε πιατέλα.
Βάζουμε τα χορταρικά με τους χυμούς του ψαριού σε μπλέντερ, μαζί με χυμό από 1/2 λεμόνι και τα πολτοποιούμε, προσθέτοντας 1-2 κ.σ νερό, αν χρειάζεται.
Ρίχνουμε την περισσότερη σάλτσα στην πιατέλα, ακουμπάμε επάνω τα ψάρια και γαρνίρουμε με μια-δυο κ.σ σάλτσα και λίγο μαϊντανό στο καθένα.