Follow us

Τονοσαλάτα με αβγά, φασολάκια και λαδολέμονο με αρωματικά βότανα

Τονοσαλάτα με αβγά, φασολάκια και λαδολέμονο με αρωματικά βότανα

Υλικά

Υλικά

400 γρ. τόνος κονσέρβας

2 φλ. ντομάτες καλά ξεσποριασμένες σε κύβους 

300 γρ. φρέσκα φασολάκια

6 σφιχτοβρασμένα αβγά κομμένα στα τέσσερα

3 κ.σ. ελιές ξεκουκουτσιασμένες

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το λαδολέμονο

1 φλ. εξαιρετικά παρθένο  ελαιόλαδο

½ φλ. φρέσκος χυμός λεμονιού

1 κ.γ άνηθος

1 γερή πρέζα ξερή ρίγανη

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 πρέζα αλάτι

1 πρέζα φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και νεροβράζουμε σε αλατισμένο νερό τα φασολάκια al dente.

Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα αφήνουμε να στραγγίξουν πολύ καλά.

Φτιάχνουμε το λαδολέμονο: Ζεσταίνουμε σε κατσαρολάκι το ελαιόλαδο με τα αρωματικά και το σκόρδο (να μην βράσει).

Το βάζουμε στη μουλινέτα μαζί με τη μουστάρδα, το λεμόνι και πιπέρι και δουλεύουμε μέχρι να γίνει το λαδολέμονο σαν γαλάκτωμα.

Στραγγίζουμε τον τόνο από το νερό ή το λάδι του και τον βάζουμε σε μπολ.

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τα φασολάκια κομμένα στα δύο και τις ελιές. Αραδιάζουμε επάνω τα αβγά.

Αλατίζουμε ελαφρά διότι τα υλικά που συμμετέχουν είναι αλμυρά.

Περιχύνουμε με το dressing και ανακατεύουμε προσεκτικά ανασηκώνοντας τα υλικά από κάτω προς τα πάνω.

Ρίχνουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι, πασπαλίζουμε με τον μαϊντανό και σερβίρουμε.

Α.Τ.

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.