ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ TASTY GUIDE

Το τραπέζι των Χριστουγέννων

Το τραπέζι των Χριστουγέννων

Αυτές οι τελευταίες μέρες πριν τη γιορτή, είναι και οι ωραιότερες. Με μια σωστή οργάνωση, θα ετοιμάσετε το τραπέζι σας χωρίς άγχος και θα το χαρείτε. Ένα γιορτινό τραπέζι, όμως, μπορεί να στηθεί και μια μέρα πριν, μετά από απόφαση της τελευταίας στιγμής, που συνήθως καταλήγει σε ωραίες καταστάσεις... Η γαλοπούλα, που παλιότερα στήριζε όλο το τραπέζι, είναι μάλλον η καλύτερη λύση: πρώτο πιάτο, η σούπα της (όταν οι γαλοπούλες ήταν σκληρότερες, περνούσαν από την κατσαρόλα πριν ψηθούν!), μετά το κρέας της, η γέμισή της - το πιο ενδιαφέρον πιάτο του τραπεζιού, με βάση τον κιμά και το ρύζι- και οι πατατούλες της. Θα προσθέσουμε και ένα- δύο ορεκτικά, δικά μας ή... με τη βοήθεια του παντοπωλείου - deli, θ' ακολουθήσουν μερικά τυριά και τα γλυκά, που μάλλον θα μας τα φέρουν. Είναι αρκετά. Φτάνει να έχουμε στρώσει άψογα το τραπέζι μας και να έχουμε βγάλει ό,τι καλύτερο διαθέτουμε σε σερβίτσιο και ποτήρι, ακόμα κι αν είμαστε "μεταξύ μας".

Η εμπειρία μας λέει να προτιμήσετε τις κλασικές γεύσεις, αν στο τραπέζι θα καθίσουν και μεγαλύτερες ηλικίες και να περιορίσετε τη δημιουργικότητά σας σε κάποιο ορεκτικό. Σε κάθε περίπτωση, μην επιχειρήσετε κάτι που δεν είναι "στα μέτρα σας", αν δεν το έχετε δοκιμάσει πριν - κάτι που ισχύει, βέβαια, για όλα τα τραπέζια.

Πιο κάτω, σας δίνουμε παραδοσιακές και πιο πρωτότυπες συνταγές, αλλά κλικάρετε και στον "χριστουγεννιάτικο μπουφέ", καθώς και στο θέμα "όλα για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι", για περισσότερες ιδέες και συνταγές. Εμείς σας ευχόμαστε το φετινό σας τραπέζι να είναι το πιο πετυχημένο!

Updated: 16/12/20
Ημ/νια α' δημοσίευσης: 21/12/18

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

Καθαρή Δευτέρα with a twist!

Ίσως το πιο προβλέψιμο τραπέζι του χρόνου (μαζί μ΄εκείνο του Ευαγγελισμού)! Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψετε τα σαρακοστιανά σας, χωρίς να ξεφύγετε εντελώς από το κλίμα.

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;