Τηγανητά ψάρια με γλυκόξινη σάλτσα, λαχανικά και φιστίκια

Συνταγή

Τηγανητά ψάρια με γλυκόξινη σάλτσα, λαχανικά και φιστίκια
Υλικά

4 ψάρια 300 γρ./καθένα για τηγάνι
Για τη σάλτσα
4 κ.σ. Thai fish sauce
Χυμός από 1 λάιμ
1 κ.γ. ζάχαρη
100 γρ. φιστίκια αράπικα ξεφλουδισμένα, ολόκληρα
1 μεγάλη κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη σε κύβους
3 μικρά καρότα σε κυβάκια
3 φρέσκα κρεμμυδάκια χοντροκομμένα
1 ½ φλ. αγγούρι με τη φλούδα σε κυβάκια 
½  ματσάκι φρέσκο κόλιανδρο, ψιλοκομμένο
1-2 κόκκινες καυτερές πιπεριές χωρίς σπόρους και μεμβράνες, σε λεπτές φετούλες
½ φλ. σιρόπι ανανά

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε, πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τα ψάρια. Τα αλατίζουμε, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Καβουρδίζουμε ελαφρά τα φιστίκια σε στεγνό αντικολλητικό τηγάνι και αφήνουμε στην άκρη. Ζεσταίνουμε το ηλιέλαιο στο ίδιο τηγάνι και σοτάρουμε για λίγα λεπτά τα λαχανικά μέχρι να μαλακώσουν αλλά να μείνουν τραγανά. Τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Για να ετοιμάσουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, διαλύουμε τη ζάχαρη στο σιρόπι ανανά μαζί με τη fish sauce και τον χυμό λάιμ και ρίχνουμε την καυτερή πιπεριά. Ανακατεύουμε και αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε το τηγάνι, ζεσταίνουμε αρκετό ηλιέλαιο, αλευρώνουμε και τηγανίζουμε τα ψάρια, τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τα μεταφέρουμε σε πιατέλα. Καθαρίζουμε το τηγάνι, βάζουμε μέσα τα λαχανικά και τα φιστίκια, προσθέτουμε τη γλυκόξινη σάλτσα, αφήνουμε να πάρει μια-δυο βράσεις και περιχύνουμε τα ψάρια. Σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος