banner
banner

Τηγανιά με γαρίδες, λέμονγκρας και φρέσκο κόλιανδρο

Συνταγή

Τηγανιά με γαρίδες, λέμονγκρας και φρέσκο κόλιανδρο
Υλικά

1 κ. μέτριες γαρίδες
2 κ.σ. καθαρισμένο και ψιλοκομμένο λέμονγκρας
4 κ.σ. fish sauce ή σόγια σος
1  κ.σ. μέλι
1 ξερό φύλλο δάφνης
3 σκελίδες σκόρδο σε φετάκια
⅓  φλ. σογιέλαιο
3-4 κ.σ. φρέσκο κόλιανδρο  ψιλοκομμένο

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε τις γαρίδες με τη δάφνη σε ελαφρά αλατισμένα νερό που βράζει για 2 λεπτά και τις στραγγίζουμε. Τις καθαρίζουμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Ανακατεύουμε το μέλι με τη fish sauce ή τη σόγια και μαρινάρουμε τις γαρίδες για 10 λεπτά. Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό βαθύ τηγάνι και σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά το σκόρδο και το λέμονγκρας, ανακατεύοντας συνεχώς για να μην πάρουν χρώμα, 1-2 λεπτά. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε τον κόλιανδρο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε αμέσως.

A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος