Υλικά
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο Υλικά
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
¾ φλ. ελαιόλαδο
2 φλ. ξερό λευκό κρασί
1 κ.σ. ξύσμα πορτοκαλιού
1 ½ φλ. χυμός πορτοκαλιού
1 κ.σ. ζάχαρη
850 γρ. φρέσκες ντομάτες λιωμένες με το ζουμί τους
1 κιλό ψάρι φέτα (ροφός, συναγρίδα, μπακαλιάρος)
300 γρ. γαρίδες χωρίς το κέλυφος
300 γρ. ψίχα μυδιών
Από 2 κουταλιές μαϊντανό και βασιλικό
Μια γερή πρέζα ρίγανη
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
Βάζουμε μια χαμηλή φαρδιά κατσαρόλα στη φωτιά και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο, σε χαμηλή θερμοκρασία, μέχρι να μαλακώσουν.
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το ψάρι και τα θαλασσινά.
Ανεβάζουμε τη θερμοκρασία και βράζουμε με ξεσκέπαστη την κατσαρόλα, για 15 λεπτά.
Τοποθετούμε προσεκτικά το ψάρι στην κατσαρόλα και μαγειρεύουμε 7-8 λεπτά.
Προσθέτουμε τις γαρίδες και τα μύδια και μαγειρεύουμε άλλα 5-6 λεπτά χωρίς να ανακατεύουμε, αλλά κουνώντας την κατσαρόλα.Σερβίρουμε με άσπρο ρύζι.
Συνοδεύουμε το φαγητό με το κρασί που χρησιμοποιήσαμε για να το μαγειρέψουμε