banner
banner
banner

Ταρτούλες με μανιτάρια και γαρίδες

Συνταγή

Ταρτούλες με μανιτάρια και γαρίδες
Υλικά

1 συσκευασία φύλλο κουρού  κατεψυγμένο
250 γρ. μανιτάρια κονσέρβας  σε φέτες
200 γρ. γαριδούλες κατεψυγμένες προβρασμένες
100 γρ. μαργαρίνη
1 ποτηράκι μπράντι
4 κουταλιές φρέσκος άνηθος
200 γρ. φέτα
πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε το φύλλο σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε τα μανιτάρια από το ζουμί τους, τα ξεπλένουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν πολύ καλά. Ξεπαγώνουμε τις γαρίδες, τις ξεπλένουμε και τις αφήνουμε να στραγγίσουν και να στεγνώσουν πολύ καλά.
Ζεσταίνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι τη μαργαρίνη, ρίχνουμε τα μανιτάρια και τις γαρίδες και σωτάρουμε για 1 –2 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Σβήνουμε με το μπράντι. Μόλις εξατμισθεί, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τον άνηθο και τη φέτα. Ανακατεύουμε καλά.
 Κόβουμε κύκλους διαμέτρου 6 εκ. από τα φύλλα (κάθε συσκευασία έχει δύο) και ντύνουμε τις θήκες μια φόρμας 24 κομματιών για μίνι μάφινς αφού πρώτα τις λαδώσουμε ελαφρά. Ρίχνουμε σε κάθε θήκη λίγη γέμιση.
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους180o C. Ψήνουμε τις ταρτούλες 15 λεπτά. αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, ξεφορμάρουμε και αραδιάζουμε σε ρηχή πιατέλα. 


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος