Follow us

Ταρτούλες με καβούρι και ρικότα

Ταρτούλες με καβούρι και ρικότα

Υλικά

Υλικά

1 συσκευασία κατεψυγμένη ζύμη κουρού

1 φλ. τυρί ρικότα

250 γρ. σάρκα καβουριού (από κονσέρβα) στραγγισμένη και ψιλοκομμένη

2 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

4 -5 κ.σ. παρμεζάνα τριμμένη

25 γρ. φιλέτα αντζούγιας στο λάδι

2 αβγά + 1 κρόκος αβγού

3 κ.σ. τριμμένο κρεμμύδι

⅓ κ.σ. πιπέρι καγιέν

Αλάτι

Εκτέλεση

Αφήνουμε τη ζύμη κουρού να ξεπαγώσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Την ανοίγουμε ελαφρά με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και κόβουμε με ποτήρι κύκλους διαμέτρου 10 εκ..

Στρώνουμε τη ζύμη σε μικρές φόρμες τάρτας διαμέτρου 7 εκ.

και την τρυπάμε με πηρούνι πολλές φορές.

Καλύπτουμε τη ζύμη με λαδόκολλα και γεμίζουμε τις ταρτούλες με όσπρια ή τις ειδικές μπίλιες (που εμποδίζουν να φουσκώσει στο ψήσιμο).

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180ο C για 8 λεπτά περίπου.

Ξεφουρνίζουμε, βγάζουμε τα όσπρια και τη λαδόκολλα και αφήνουμε να κρυώσουν.

Βάζουμε τη ρικότα σε μπολ μαζί με τη σκόνη μουστάρδας, το ξυσμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, τα αβγά και τον κρόκο αβγού και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι να γίνει ένα αφράτο μείγμα.

Ενσωματώνουμε απαλά τη σάρκα του καβουριού, προσθέτουμε τις αντζούγιες στραγγισμενες από το λάδι τους και λιωμένες, το χυμό λεμονιού και το πιπέρι καγιέν.

Ανακατεύουμε και δοκιμάζουμε το αλάτι.

Γεμίζουμε τις ταρτούλες και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά μέχρι να πάρει η επιφάνεια χρυσαφί χρώμα.

Σερβίρουμε αμέσως.

A.T.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.