banner
banner
banner

Ταραμοκεφτέδες

Συνταγή

Ταραμοκεφτέδες
Υλικά

500 γρ. πατάτες, καλά πλυμένες
100 γρ. κόκκινο ή λευκό ταραμά
1 φλ. λιωμένο ξερό κρεμμύδι
1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού
1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
½ φλ. ξερό δυόσμο
200 γρ. γαλέτα
1 πρέζα πιπέρι καγιέν
Αλεύρι για αλεύρωμα

banner
Εκτέλεση

Βράζουμε καλά τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά. Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ σε μεγάλο μπολ ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο. Ρίχνουμε μέσα τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και τον δυόσμο. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη -λίγη τη γαλέτα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται (μπορεί να μην χρειαστεί όλη). Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα. Πλάθουμε σε μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν. Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ραφινέ, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρουμε τους ταραμοκεφτέδες επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσό λάδι. Σερβίρουμε με τουρσιά και ελιές.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος