Follow us

Ταραμοκεφτέδες

Ταραμοκεφτέδες

Υλικά

Υλικά

500 γρ. πατάτες, καλά πλυμένες

100 γρ. κόκκινο ή λευκό ταραμά

1 φλ. λιωμένο ξερό κρεμμύδι

1 κ.σ. ξύσμα λεμονιού

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

½ φλ. ξερό δυόσμο

200 γρ. γαλέτα

1 πρέζα πιπέρι καγιέν

Αλεύρι για αλεύρωμα

Εκτέλεση

Βράζουμε καλά τις πατάτες, τις στραγγίζουμε, τις καθαρίζουμε και τις ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα επάνω σε μέτρια φωτιά να στεγνώσουν καλά.

Τις περνάμε από τη μηχανή του πουρέ σε μεγάλο μπολ ή τις λιώνουμε με το ειδικό εργαλείο.

Ρίχνουμε μέσα τον ταραμά, το κρεμμύδι, το ξύσμα λεμονιού, το πιπέρι καγιέν και τον δυόσμο.

Ανακατεύουμε και προσθέτουμε λίγη -λίγη τη γαλέτα μέχρι να γίνει ένα μείγμα που να πλάθεται (μπορεί να μην χρειαστεί όλη).

Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο να σφίξει για 1 ώρα.

Πλάθουμε σε μπαλίτσες, τις αλευρώνουμε και τις πατάμε ελαφρά με την παλάμη μας να πλατύνουν.

Τηγανίζουμε σε σπορέλαιο ή ελαιόλαδο ραφινέ, σε μέτρια φωτιά, μέχρι να ροδίσουν και μεταφέρουμε τους ταραμοκεφτέδες επάνω σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το περισσό λάδι.

Σερβίρουμε με τουρσιά και ελιές.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.