Συκομαϊδες ή συκομαρίδες

Συνταγή

Συκομαϊδες ή συκομαρίδες
υλικά

2 κιλά περίπου ξερά σύκα από 1 φλ. τσ. αμύγδαλα και καρύδια, χοντροκομμένα
3 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κανελογαρύφαλλα τριμμένα
3-4 κ. σ. σουσάμι

παρασκευή

Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά. Ανοίγουμε τα σύκα στα  δύο και ακουμπάμε τη μία πλευρά στο μείγμα της γέμισης, πιέζοντας  να κολλήσει αρκετά. Κλείνουμε το σύκο πιέζοντας την άλλη πλευρά.  Απώνουμε τα σύκα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για λίγη ώρα σε χαμηλό  φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος