Υλικά
υλικά
2 κιλά περίπου ξερά σύκα από 1 φλ. τσ. αμύγδαλα και καρύδια, χοντροκομμένα
3 κ. σ. ζάχαρη
2 κ. σ. κανελογαρύφαλλα τριμμένα
3-4 κ. σ. σουσάμι
παρασκευή
Ανακατεύουμε σε μεγάλο μπολ όλα τα υλικά.
Ανοίγουμε τα σύκα στα δύο και ακουμπάμε τη μία πλευρά στο μείγμα της γέμισης, πιέζοντας να κολλήσει αρκετά.
Κλείνουμε το σύκο πιέζοντας την άλλη πλευρά. Απώνουμε τα σύκα σε ταψάκι και τα ψήνουμε για λίγη ώρα σε χαμηλό φούρνο, μέχρι να ροδίσουν.