banner
banner
banner

Σύβραση ψαριού με καρότα και σέλερι

Συνταγή

Σύβραση ψαριού με καρότα και σέλερι
Υλικά

1 ½ κ. ψάρι (μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, πεσκανδρίτσα, γαλέος, κλπ)
½ κ. ξερά κρεμμύδια σε φέτες
½ κ. καρότα σε ροδέλες
1 μέτριο σέλερι σε κομμάτια 5 εκ.
1 ½ φλ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. ξερή ρίγανη
χυμός ενός λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
(1 μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και διάμετρο 30 εκ.)

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε (εκτός κι αν χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο) και το αφήνουμε στο ψυγείο.
Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά. Στρώνουμε το κρεμμύδι στον πάτο, από πάνω στρώνουμε τα καρότα και από πάνω τα κομμάτια του σέλερυ. Αλατίζουμε (εκτός κι αν χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο). Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας δυο –τρεις φορές την κατσαρόλα κυκλικά.
Ανοίγουμε την κατσαρόλα και στρώνουμε από πάνω τα κομμάτια του ψαριού. Αν δεν έχει αρκετό υγρό, ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό. Ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο, κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού, σκεπάζουμε με καθαρή διπλωμένη πετσέτα και μετά βάζουμε το σκέπασμα. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε.


Α.Τ


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος