Follow us

Σύβραση ψαριού με καρότα και σέλερι

Σύβραση ψαριού με καρότα και σέλερι

Υλικά

Υλικά

1 ½ κ. ψάρι (μπακαλιάρος ξαλμυρισμένος, πεσκανδρίτσα, γαλέος, κλπ)

½ κ. ξερά κρεμμύδια σε φέτες

½ κ. καρότα σε ροδέλες

1 μέτριο σέλερι σε κομμάτια 5 εκ.

1 ½ φλ. ελαιόλαδο

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

χυμός ενός λεμονιού

αλάτι, πιπέρι

(1 μεγάλη χαμηλή κατσαρόλα με βαρύ πάτο και διάμετρο 30 εκ.)

Παρασκευή

Καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρι, το κόβουμε σε κομμάτια, το βάζουμε σε σουρωτήρι, αλατίζουμε (εκτός κι αν χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο) και το αφήνουμε στο ψυγείο.Ρίχνουμε το μισό ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και το ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά.

Στρώνουμε το κρεμμύδι στον πάτο, από πάνω στρώνουμε τα καρότα και από πάνω τα κομμάτια του σέλερυ.

Αλατίζουμε (εκτός κι αν χρησιμοποιούμε παστό μπακαλιάρο).

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε για 20 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, κουνώντας δυο –τρεις φορές την κατσαρόλα κυκλικά.

Ανοίγουμε την κατσαρόλα και στρώνουμε από πάνω τα κομμάτια του ψαριού.

Αν δεν έχει αρκετό υγρό, ρίχνουμε ένα ποτηράκι του κρασιού νερό.

Ξανασκεπάζουμε και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.

Χτυπάμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο με το χυμό του λεμονιού και τη ρίγανη.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, περιχύνουμε το φαγητό με το λαδολέμονο, κουνάμε την κατσαρόλα καλά να πάει παντού, σκεπάζουμε με καθαρή διπλωμένη πετσέτα και μετά βάζουμε το σκέπασμα.

Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Α.Τ

Επίσης...

Πρασοκιµαδόπιτα

Η συνταγή για πρασοκιμαδόπιτα.

Παστίτσιο µε Πατάτες

Πώς θα φτιάξεις παστίτσιο με πατάτες.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Λαχανοντολµάδες Κοκκινιστοί

Η συνταγή για κοκκινιστούς λαχανοντολμάδες.

Κοκκινιστό Κουνουπίδι µε Κιµά

Η συνταγή για κοκκινιστό κουνουπίδι µε κιµά.

Μελιτζάνες Μπιφτεκάδα

Η συνταγή για μπιφτεκάδα μελιτζάνες.

Κινέζικο Ρύζι

Πώς θα φτιάξεις κινέζικο ρύζι.