banner
banner

Σπαγγέτι με μύδια, σάλτσα τυριού και πιπέρι

Συνταγή

Σπαγγέτι με μύδια, σάλτσα τυριού και πιπέρι
Υλικά

1 ⅕  κ. μύδια φρέσκα
500 γρ. σπαγγέτι
100 γρ. παρμεζάνα
200 γρ. πεκορίνο romano
2  σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
1 ματσάκι φρέσκος μαϊντανός ψιλοκομμένος
Λίγες κορφές από φρέσκο βασιλικό
½  ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
1 καυτερή πιπερίτσα 
¼  φλ. φρέσκο βούτυρο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα μύδια: ξύνουμε τα κελύφη με ένα μαχαίρι για να αφαιρέσουμε ό,τι βρίσκεται κολλημένο επάνω τους και τα ξεπλένουμε καλά κάτω από τρεχούμενο νερό. Τα ρίχνουμε σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε τον μαϊντανό, το σκόρδο, την καυτερή πιπερίτσα και το κρασί. Βάζουμε το καπάκι και τα αφήνουμε να αχνιστούν για 5 λεπτά. Αφαιρούμε το καπάκι και πετάμε όσα δεν έχουν ανοίξει. Αποσύρουμε από την εστία, τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να μπορούμε να τα πιάσουμε και βγάζουμε τη σάρκα σε μπολ, εκτός από ¼ που τα αφήνουμε με το κέλυφός τους. Βράζουμε τα σπαγγέτι με μπόλικο αλατισμένο νερό, τα στραγγίζουμε και κρατάμε ένα φλιτζάνι. Σ΄ένα άλλο μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το πεκορίνο και ανακατεύουμε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των σπαγγέτι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε, μέχρι να γίνουν μια κρέμα. Ρίχνουμε στην κρέμα πρώτα τα μύδια και μετά το σπαγγέτι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και μία κορυφή από φρέσκο βασιλικό.

*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο "Da Bruno" στο Π. Φάληρο.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος