banner
banner
banner

Σουπιές ριζότο

Συνταγή

Σουπιές ριζότο
Υλικά (για 2-3 άτομα)

250 γρ. ρύζι για ριζότο
1 κιλό σουπιές (καθαρισμένες από δέρμα και εντόσθια και κομμένες σε μικρές λωρίδες)
2 μεγάλα κρεμμύδια ψιλοκομμένα
250 γρ. κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα (ή 1 κονσέρβα στο ίδιο βάρος άγλυκη)
50 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
150 ml γλυκό λευκό κρασί (μοσχάτο)
350 ml λευκό ξηρό κρασί
75 ml ελαιόλαδο
2 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένες
1000 ml ζωμός ψαριού
Αλάτι, πιπέρι

banner
Παρασκευή

Σοτάρουμε το ένα κρεμμύδι με το μισό ελαιόλαδο για αρκετή ώρα, μέχρι να αλλάξει χρώμα και να μαλακώσει. Προσθέτουμε τις σουπιές και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε και το γλυκό κρασί και χαμηλώνουμε τη φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε τις σουπιές να μαλακώσουν και τα υγρά τους να μειωθούν στο μισό. Σοτάρουμε το δεύτερο κρεμμύδι με το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Μόλις μαλακώσει προσθέτουμε το ρύζι. Σβήνουμε με το κρασί ανακατεύοντας συνέχεια. Σιγοβράζουμε το ριζότο, προσθέτοντας σταδιακά το ζωμό ψαριού, ο οποίος πρέπει να διατηρείται χλιαρός όσο βράζουμε το ρύζι. Στο μεταξύ, πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα κάστανα, την παρμεζάνα και το σκόρδο, προσθέτοντας λίγο ζωμό από τις σουπιές, έχοντας πάντα την προσοχή μας στο ρύζι. Λίγο πριν βράσει το ρύζι, στο σημείο όπου θα «κρατάει» στο δόντι, προσθέτουμε τις σουπιές με το ζωμό και, τέλος, το μίγμα με το κάστανο. Προσοχή στο αλάτι, λόγω παρμεζάνας. Σερβίρουμε σε 4 ζεστά πιάτα.

Συνταγή: σεφ Λευτέρης Λαζάρου / Βαρούλκο

banner

Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος