banner
banner

Σούπα αγγούρι με μύδια και εσπεριδοειδή

Συνταγή

Σούπα αγγούρι με μύδια και εσπεριδοειδή
Υλικά

1 αγγούρι ελαφρά καθαρισμένο από τη φλούδα και ξεσποριασμένο
3 μεγάλα φύλλα βασιλικού
80 ml ε.π. ελαιόλαδο
3 γρ. ρίζα τζίντζερ περασμένη στον τρίφτη
50 ml ξίδι λευκό
300 γρ. μύδια με το κέλυφος καλά καθαρισμένα
Χυμός από 1 πορτοκάλι
Χυμός από 1 λεμόνι
½ σκελίδα σκόρδο κομμένη σε φέτες
¼ ματσάκι κρεμμυδάκι φρέσκο κομμένο σε ροδέλες
Αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Βάζουμε σε μπολ το αγγούρι, τον βασιλικό, το τζίντζερ, το ξίδι και το ελαιόλαδο και πολτοποιούμε με ραβδομπλέντερ μέχρι να αποκτήσει το μείγμα πολύ λεία υφή. Σε ένα κατσαρολάκι με καπάκι, βάζουμε τον χυμό από το πορτοκάλι και το λεμόνι και σκόρδο και αφήνουμε να πάρουν μια βράση. Προσθέτουμε τα μύδια, τοποθετούμε το καπάκι και αφήνουμε περίπου μισό λεπτό να αχνιστούν τα μύδια. Αφαιρούμε το καπάκι, ελέγχουμε αν υπάρχουν μύδια που δεν έχουν ανοίξει και τα πετάμε. Τα στραγγίζουμε και κρατάμε ξεχωριστά το ζωμό τους. Πετάμε το κέλυφος από τα μύδια και τοποθετούμε τη σάρκα μέσα στο υγρό που έχουμε κρατήσει, προσθέτοντας και λίγο ελαιόλαδο. Σερβίρουμε σε πιάτο ή σε ποτήρι, βάζοντας τα μύδια στη βάση και σκεπάζοντας με την παγωμένη σούπα αγγουριού.

*Η συνταγή είναι από το εστιατόριο "Μαύρη Χήνα" στη Θεσσαλονίκη.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος