Follow us

Σουβλάκια με γλασαρισμένο σολομό

Σουβλάκια με γλασαρισμένο σολομό

Υλικά

Υλικά (για 16 μικρά σουβλάκια)

1.300 γρ. φιλέτο σολομού χωρίς την πέτσα

Για το γλάσο

½ φλ. έτοιμο σιρόπι καραμέλας

1 κ.σ. σάλτσα σόγιας

1 κ.σ. μουστάρδα

1 κ.σ. χυμός λεμονιού 

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

16  ξύλινα καλαμάκια

Εκτέλεση

Μουσκεύουμε τα καλαμάκια σε νερό τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το ψήσιμο.

Ανακατεύουμε σε ένα μικρό μπολ τα υλικά του γλάσου.

Πλένουμε και σκουπίζουμε το φιλέτο του σολομού.

Το κόβουμε στη μέση κατά μήκος και κάθε μέρος σε κομματάκια 3 -5 πόντους.

Αλατοπιπερώνουμε και μοιράζουμε τα κομματάκια στα σουβλάκια.

Καλύπτουμε τη σχάρα του φούρνου με λαδόκολα και κάνουμε σχισμές με το μαχαίρι.

Προθερμαίνουμε το γκριλ στους 180Ο C.

Αραδιάζουμε τα σουβλάκια στη σχάρα και αλείφουμε τα σουβλάκια με το μισό γλάσο.

Βάζουμε κάτω από τη σχάρα ένα ταψί με νερό και ψήνουμε για 3 -5 λεπτά.

Γυρίζουμε τα σουβλάκια από την άλλη μεριά και ψήνουμε για άλλα 3 -5 λεπτά.

Πασπαλίζουμε με πιπέρι και σερβίρουμε αμέσως.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.