Follow us

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Σολομός στο φούρνο με σάλτσα μουστάρδας

Υλικά

Υλικά

Για 4 άτομα

• 500 γρ. φιλέτο σολομού

• 75 γρ. τριμμένη ψίχα από γαλλική μπαγκέτα

• 1 πρέζα θυμάρι 

Για τη σάλτσα

• 25 ml ξίδι malt

• 2 κ. σ. ζάχαρη

• 2 κ. κ. μουστάρδα Dijon

• 15 γρ. σε σκόνη

• 65 ml ελαιόλαδο

• λίγο θυμάρι φρέσκο, για το στόλισμα του πιάτου

Εκτέλεση

Κόβω το σολομό σε 4 κομμάτια και αφαιρώ την πέτσα του.

Βάζω το ξίδι, τη ζάχαρη και τις μουστάρδες στο μπλέντερ και τα δουλεύω, ενώ ταυτόχρονα προσθέτω, με σταθερή ροή, το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Βάζω ένα φιλέτο του σολομού σε ένα ταψάκι, απλώνω μια λεπτή στρώση από το μείγμα της μουστάρδας και τοποθετώ από πάνω ένα δεύτερο φιλέτο.

Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.

Απλώνω την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το τελευταίο φιλέτο και το πασπαλίζω το τριμμένο ψωμί.

Προθερμαίνω το φούρνο στους 190° C και ψήνω το σολομό, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τρίμμα του ψωμιού.

Σερβίρω το σολομό σε μια πιατέλα, πάνω σε στρώση από σπανάκι, ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.