Υλικά
Για 4 άτομαΥλικά
• 500 γρ. φιλέτο σολομού
• 75 γρ. τριμμένη ψίχα από γαλλική μπαγκέτα
• 1 πρέζα θυμάρι
Για τη σάλτσα
• 25 ml ξίδι malt
• 2 κ. σ. ζάχαρη
• 2 κ. κ. μουστάρδα Dijon
• 15 γρ. σε σκόνη
• 65 ml ελαιόλαδο
• λίγο θυμάρι φρέσκο, για το στόλισμα του πιάτου
Εκτέλεση
Κόβω το σολομό σε 4 κομμάτια και αφαιρώ την πέτσα του.
Βάζω το ξίδι, τη ζάχαρη και τις μουστάρδες στο μπλέντερ και τα δουλεύω, ενώ ταυτόχρονα προσθέτω, με σταθερή ροή, το ελαιόλαδο, μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βάζω ένα φιλέτο του σολομού σε ένα ταψάκι, απλώνω μια λεπτή στρώση από το μείγμα της μουστάρδας και τοποθετώ από πάνω ένα δεύτερο φιλέτο.
Επαναλαμβάνω τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φιλέτα.
Απλώνω την υπόλοιπη σάλτσα πάνω από το τελευταίο φιλέτο και το πασπαλίζω το τριμμένο ψωμί.
Προθερμαίνω το φούρνο στους 190° C και ψήνω το σολομό, για 10-15 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσει το τρίμμα του ψωμιού.
Σερβίρω το σολομό σε μια πιατέλα, πάνω σε στρώση από σπανάκι, ελαφρά σοταρισμένο με βούτυρο.