banner
banner
banner

Σολομός με γλάσο σόγιας

Συνταγή

Σολομός με γλάσο σόγιας
Υλικά

4 φέτες σολομού 250 γρ. περίπου η μία
2 κ.σ. ψιλοκομμένο το τρυφερό πράσινο τμήμα από φρέσκο κρεμμυδάκι
Για το γλάσο
1 κ.σ. καστανή ζάχαρη
1 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
1 κ.σ. ελαιόλαδο
1 κ.σ. μέλι
1 κ.σ. σόγια (σάλτσα)
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
1 γερή πρέζα πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Ανακατεύουμε σε μπολ τα υλικά το γλάσου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα. Πλένουμε και στεγνώνουμε καλά τον σολομό. Τον βάζουμε σε ρηχό πυρίμαχο ταψάκι και τον αλείφουμε με το μισό γλάσο. Καλύπτουμε το ταψάκι με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 30 λεπτά. Γυρίζουμε τον σολομό από την άλλη μεριά, τον αλείφουμε με την υπόλοιπη μαρινάδα και τον αφήνουμε άλλα 30 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170ο C, σκεπάζουμε το ταψί ελαφρά με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε 10 λεπτά. Ξεσκεπάζουμε και ψήνουμε άλλα 10 λεπτά να πάρει χρώμα το γλάσο και να χωρίζεται εύκολα η σάρκα του σολομού με ένα πιρούνι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με το φρέσκο κρεμμυδάκι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος