Follow us

Σολομός μαριναρισμένος, σε σαλάτα

Σολομός μαριναρισμένος, σε σαλάτα

Υλικά

Υλικά (για 8-10 άτομα)

600 γρ. φιλέτο σολομού, εξαιρετικά φρέσκο

1 φλιτζ. τσ. χυμός λάιμ (περ. 6-7 λάιμ)

Ξύσμα από 1 λάιμ

1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

2 σφιχτές ντομάτες, σε κυβάκια

1/2 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη

1/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

1 φινόκιο

2-3 ραπανάκια(προαιρετικά)

200 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι baby

10-12 φύλλα μαρουλιού, πλυμένα, στεγνωμένα

Αλάτι, πιπέρι

Παρασκευή

Σε ένα σκεύος απλωτό, αλλά βαθύ, χτυπάμε το χυμό λάιμ με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα, το ξύσμα και τη ντομάτα.Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε.

Το κόβουμε σε μικρούς κύβους, το προσθέτουμε στη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.Καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα το φινόκιο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.

Κρατάμε τις πράσινες φουντίτσες για το γαρνίρισμα.

Κόβουμε και τα ραπανάκια σε λεπτά φετάκια.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα σαλατικά με μερικές κουταλιές από τη μαρινάδα, κι αν θέλουμε, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.Μπορούμε να παρουσιάσουμε το σολομό με δύο τρόπους.

Κόβουμε τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα σαλατικά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.

Βάζουμε επάνω το σολομό με τη μαρινάδα του.

Διαφορετικά, ανακατεύουμε το σολομό με τα υπόλοιπα σαλατικά και τη μαρινάδα και τον μοιράζουμε στα ολόκληρα φύλλα μαρουλιού, ώστε να πάρει ένα ο καθένας.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.