Υλικά
Υλικά (για 8-10 άτομα)
600 γρ. φιλέτο σολομού, εξαιρετικά φρέσκο
1 φλιτζ. τσ. χυμός λάιμ (περ. 6-7 λάιμ)
Ξύσμα από 1 λάιμ
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σφιχτές ντομάτες, σε κυβάκια
1/2 καυτερή πιπερίτσα, ψιλοκομμένη
1/3 φλιτζ. τσ. έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 φινόκιο
2-3 ραπανάκια(προαιρετικά)
200 γρ. τρυφερά φύλλα από σπανάκι baby
10-12 φύλλα μαρουλιού, πλυμένα, στεγνωμένα
Αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε ένα σκεύος απλωτό, αλλά βαθύ, χτυπάμε το χυμό λάιμ με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι, την πιπερίτσα, το ξύσμα και τη ντομάτα.Πλένουμε το ψάρι και το στεγνώνουμε.
Το κόβουμε σε μικρούς κύβους, το προσθέτουμε στη μαρινάδα και αφήνουμε στο ψυγείο 1-2 ώρες.Καθαρίζουμε από τα εξωτερικά φύλλα το φινόκιο και το κόβουμε σε πολύ λεπτά φετάκια.
Κρατάμε τις πράσινες φουντίτσες για το γαρνίρισμα.
Κόβουμε και τα ραπανάκια σε λεπτά φετάκια.
Ανακατεύουμε καλά όλα τα σαλατικά με μερικές κουταλιές από τη μαρινάδα, κι αν θέλουμε, λίγο επιπλέον ελαιόλαδο.Μπορούμε να παρουσιάσουμε το σολομό με δύο τρόπους.
Κόβουμε τα φύλλα μαρουλιού με το χέρι, τα ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα σαλατικά και τα στρώνουμε σε πιατέλα.
Βάζουμε επάνω το σολομό με τη μαρινάδα του.
Διαφορετικά, ανακατεύουμε το σολομό με τα υπόλοιπα σαλατικά και τη μαρινάδα και τον μοιράζουμε στα ολόκληρα φύλλα μαρουλιού, ώστε να πάρει ένα ο καθένας.