Σκουμπριά στου φούρνο με κόλιανδρο, σκόρδο και λεμόνι

Συνταγή

Σκουμπριά στου φούρνο με κόλιανδρο, σκόρδο  και λεμόνι
Υλικά

4 μεγάλα σκουμπριά ή κολιοί
1 φλ. φρέσκος κόλιαντρος ή μαϊντανός  ψιλοκομμένος 
4 σκελίδες σκόρδο πολύ ψιλοκομμένες
2 γερές πρέζες ξερό θυμάρι ή ρίγανη ή μαντζουράνα
1 γερή πρέζα καυτερή ή γλυκιά πάπρικα
1 μεγάλο λεμόνι ή 2 μέτρια λεμόνια
1 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Πλένουμε και καθαρίζουμε καλά τα ψάρια. Αφαιρούμε το κεφάλι και κόβουμε τις ουρές. Τα ανοίγουμε κατά μήκος χωρίς να τα χωρίσουμε, τα αλατίζουμε και τα βάζουμε σε σουρωτήρι στο ψυγείο. Πλένουμε το λεμόνι και το κόβουμε σε στρογγυλές φέτες πάχους 1 εκ. κόβουμε κάθε φέτα στα δύο και αφαιρούμε τους σπόρους.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200ο C. Ντύνουμε με λαδόκολλα τη σχάρα και κάνουμε με κοφτερό μαχαίρι πολλές χαρακιές. Βγάζουμε τα ψάρια από το ψυγείο,  τα πασπαλίζουμε με το σκόρδο, το θυμάρι (ή τη ρίγανη ή τη μαντζουράνα) και την πάπρικα, ρίχνουμε πιπέρι, τα γεμίζουμε με τον κόλιανδρο (ή τον μαϊντανό) και αραδιάζουμε επάνω τις μισές φέτες του λεμονιού στη σειρά. Τα κλείνουμε και τα δένουμε γύρω -γύρω με άσπρη κλωστή ή σπάγκο. Τα αραδιάζουμε επάνω στη σχάρα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί με νερό. Ψήνουμε για 15 λεπτά, γυρίζουμε από την άλλη μεριά προσεκτικά με σπάτουλα και ψήνουμε άλλα δέκα λεπτά. Τα σερβίρουμε αμέσως, προσφέροντας λεμόνι.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος