banner
banner
banner

Skagen Sild (ανοιχτό σάντουϊτς (smørrebrød) με ψωμί σίκαλης ρέγκες μαρινάτες ξινή κρέμα και μήλο)

Συνταγή

Skagen Sild (ανοιχτό σάντουϊτς (smørrebrød) με ψωμί σίκαλης ρέγκες μαρινάτες ξινή κρέμα και μήλο)
Υλικά

Ψωμί σίκαλης σε φέτες
φιλέτα ρέγκα καπνιστή σε κύβους * 
3 κ.σ. ξινή κρέμα* 
2 κ.σ. μαγιονέζα
1 κ.σ. μουστάρδα τύπου Dijon
το λευκό τμήμα από ένα φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
½ μήλο καθαρισμένο, ξεσποριασμένο και ψιλοκομμένο
2 κ.σ. άνηθο ή σχοινόπρασο ψιλοκομμένο
φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο βούτυρο

banner
Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τη ρέγκα, την ξινή κρέμα, τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα, το κρεμμυδάκι και το μήλο σε μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο 2 –3 ώρες για να αναμειχθούν οι γεύσεις. Ψήνουμε τις φέτες του ψωμιού, τις αλείφουμε με φρέσκο βούτυρο, γαρνίρουμε με τον άνηθο ή το σχοινόπρασο και σερβίρουμε αμέσως.
*Στην αυθεντική συνταγή οι ρέγκες είναι μαρινάτες, αλλά εδώ χρησιμοποιούμε για ευκολία καπνιστές
*Αν δεν βρούμε ξινή κρέμα (sour cream), την αντικαθιστούμε με ένα μείγμα από 1 κ.σ. ξινόγαλα ανακατεμένo με 1 φλ. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά. 
Σημ. συνταγή από την κουζίνα της Δανίας.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος