Follow us

Σαρδέλες τηγανητές σβησμένες με λεμόνι

Σαρδέλες τηγανητές σβησμένες με λεμόνι

Υλικά

Υλικά

10 τεμ. σαρδέλες μετρίου μεγέθους, καθαρισμένες και φιλεταρισμένες

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις για το τηγάνισμα

1 κρεμμυδάκι φρέσκο ψιλοκομμένο

2 κλωναράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο

30 ml. ε.π. ελαιόλαδο

Χυμός 1 λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο.

Αλευρώνουμε τα φιλέτα της σαρδέλας μόνο από την πλευρά της πέτσας και τις ξαπλώνουμε στο ζεστό λάδι.

Αλατίζουμε στη συνέχεια και ρίχνουμε τον μαϊντανό και το κρεμμύδι πάνω από τις σαρδέλες.

Μόλις είναι έτοιμες, μεταφέρουμε τις σαρδέλες με το τηγάνι στο τραπέζι, ρίχνουμε πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού.

Τις σερβίρουμε αμέσως.*Η συνταγή και η φωτογραφία της είναι από το εστιατόριο Καράμπουρνο στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.