banner
banner
banner

Sarde a beccafico

Συνταγή

Sarde a beccafico
Υλικά

1 κ. σαρδέλα μεγάλη
1 λεμόνι
100 γρ. ψίχα χθεσινού ψωμιού
60 γρ. ελιές μαύρες
2 φρέσκα κρεμμυδάκια (ή ένα μικρό ξερό)
2 σκ. σκόρδο
60 γρ. κάππαρη
40 γρ. σταφίδα μαύρη (σουλτανίνα)
40 γρ. κουκουνάρι
4-5 φύλλα δάφνης μαϊντανός
5 κ.σ. ε.π. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τις σαρδέλες αφαιρώντας κεφάλι, εντόσθια και κεντρικό κόκκαλο και τις ανοίγουμε στη μέση μέχρι την ουρά, χωρίς να τις χωρίσουμε. Τις απλώνουμε σε πιατέλα και τις αλατίζουμε. Βάζουμε την κάππαρη και τη σταφίδα για 10’ σε λίγο νερό να μουλιάσουν. Ροδίζουμε την ψίχα του ψωμιού σε 2 κ.σ. ελαιόλαδο. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, τις ελιές, την κάππαρη, τον μαϊντανό και 4 από τις σαρδέλες, προσθέτουμε το κουκουνάρι και τα 3/4 της ψίχας. Ανακατεύουμε καλά την γέμιση και τη μοιράζουμε στις σαρδέλες, από ένα κουταλάκι στο επάνω μέρος. Τυλίγουμε κάθε σαρδέλα σε ρολό και κλείνουμε με μια οδοντογλυφίδα. Τοποθετούμε τα ρολά σε πυρίμαχο σκεύος και σκορπίζουμε επάνω την υπόλοιπη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό του λεμονιού. Βάζουμε ανάμεσα τα φύλλα δάφνης. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180οC για 15΄και τις σερβίρουμε χλιαρές.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος