banner
banner
banner

Σάντουϊτς με ψάρι, πατάτες και σάλτσα ταρτάρ

Συνταγή

Σάντουϊτς με ψάρι, πατάτες και σάλτσα ταρτάρ
Υλικά (για 4 σάντουϊτς)

4 κατεψυγμένα φιλέτα γλώσσας
1 φλ. αλεύρι +1 κ.γ .σκόνη σκόρδου + 1κ.γ πάπρικα
Για τη σάλτσα ταρτάρ:
γρ. μαγιονέζα
3 κ.σ. κάπαρη
κ.σ. αγγουράκι τουρσί ψιλοκομμένα
2 κ.σ. ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι 3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός
1 κ.γ. χυμός λεμονιού
αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 -3 μέτριες πατάτες
Μείγμα από  2 κ.σ. ξύσμα λεμονιού +
1 σκελίδα σκόρδο πολύ ψιλοκομμένη + 2 κ.σ. μαϊντανός πολύ ψιλοκομμένος
8 φέτες (οβάλ) από μεγάλο καρβέλι ή δύο μακριές μπαγκέτες κομμένες στα δύο 

banner
Εκτέλεση

Ξεπαγώνουμε τα ψάρια, τα αλατίζουμε και αφήνουμε στο ψυγείο μια ώρα πριν τα χρησιμοποιήσουμε. Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό, φροντίζοντας να μην λιώσουν. Τις κόβουμε σε στρογγυλές φέτες. Φτιάχνουμε τη σάλτσα ταρτάρ, ανακατεύοντας καλά όλα τα υλικά μαζί. Αλατοπιπερώνουμε κατά το γούστο μας.
Βάζουμε σε βαθύ πιάτο το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το σκόρδο και την πάπρικα. Αλευρώνουμε τα ψάρια, τα τινάζουμε τα φύγει το περισσό και  τα τηγανίζουμε γυρνώντας τα μια φορά, μέχρι να κάνουν μια χρυσαφιά κρούστα. Τα αφήνουμε επάνω σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθεί το λάδι τους. Αλείφουμε τις μισές φέτες ψωμιού με τη σάλτσα ταρτάρ, βάζουμε από πάνω μερικές φέτες βραστής πατάτας και πασπαλίζουμε με το μείγμα ξύσμα λεμονιού –σκόρδο –μαϊντανός. Βάζουμε από πάνω ένα φιλέτο ψαριού και σκεπάζουμε με τις υπόλοιπες φέτες του ψωμιού. Αν χρησιμοποιήσουμε μπαγκέτες, τις ανοίγουμε στα δύο (δεν τις χωρίζουμε) και ακολουθούμε την ίδια διαδικασία.


Α.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος