Υλικά
1 κ. σαλιγκάρια Υλικά (για 5 άτομα)
1 ματσάκι φρέσκα κρεμμύδια
800 γρ. πλιγούρι
1 κουτί ντοματάκια
3 μεγάλα κρεμμύδια ξερά
3 κόκκινες και 3 πράσινες πιπεριές Φλωρίνης
1 ματσάκι άνηθος
ε. π. ελαιόλαδο
8 φλ. τσαγιού νερό
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ένα σκεύος.
Βράζουμε τα σαλιγκάρια και τα βγάζουμε από το κέλυφος.
Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζουμε με ελαιόλαδο τα λαχανικά και μόλις μαλακώσουν ρίχνουμε τα σαλιγκάρια και τα ντοματάκια.
Ανακατεύουμε και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για μισή ώρα.
Σε χωριστή κατσαρόλα βράζουμε το νερό και ρίχνουμε το πλιγούρι.
Το βράζουμε μέχρι να μαλακώσει (γύρω στα 15 λεπτά) και το αποσύρουμε από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τα σαλιγκάρια με το πλιγούρι.
Θα το συνοδέψουμε με ροζέ από ξινόμαυρο (Ακακίες κυρ Γιάννη)