Follow us

Σαλάτες-dip με φρέσκα τυριά

Κολλάει σε πολλές περιστάσεις, γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους. Κατά περίπτωση, μπορεί να είναι και πολύ ξεχωριστό, ανάλογα με τα υλικά του.

Σαλάτες-dip με φρέσκα τυριά

Αρχικά, είναι οι σαλάτες-ντιπ, αυτές που πολλοί αποκαλούν "αλοιφές" (όχι και τόσο εύστοχα): ένα ορεκτικό εύκολο και πασπαρτού. Κολλάει σε πολλές περιστάσεις, γίνεται γρήγορα και αρέσει σε όλους. Κατά περίπτωση, μπορεί να είναι και πολύ ξεχωριστό, ανάλογα με τα υλικά του. Άλλοτε, πάλι, δεν είναι απλά ένα "γιαουρτοειδές" άλειμμα, αλλά μπαίνει στην κατηγορία των κανονικών ορεκτικών, όταν π.χ. έχει μέσα κομματάκια υλικών (λαχανικά, γαρίδες, ψαρικά, αλλαντικά). Κατόπιν, τα φρέσκα τυριά: αποτελούν ιδανική βάση για ένα τέτοιο παρασκεύασμα. Ρικότα, φρέσκια μυζήθρα ή ανθότυρο, κατίκι Δομοκού, κότατζ τσιζ, γαλλικό σεβρ, μαλακά φρέσκα τυριά των Κυκλάδων με διάφορες ονομασίες, γαλοτύρι, έστω και Φιλαδέλφια -στην ανάγκη. Όλα ταιριάζουν με πολλά υλικά και δίνουν πλούσιο αποτέλεσμα, που καθορίζεται από τη γεύση του κάθε τυριού.
Η χρήση τους αρχίζει από το απλό ντιπ σ' ένα μπολάκι, που συνοδεύεται από μπαστουνάκια λαχανικών και κριτσίνια, προχωράει σε ορεκτικές μπρουσκέτες (εδώ έχουμε και δυνατότητα εντυπωσιακού γαρνιρίσματος), συνεχίζεται σαν συνοδευτικό πιάτων (π.χ. το ντιπ με πιπεριά Φλωρίνης πλάι σε ψητά κρεατικά), φτάνει μέχρι μικρά καναπεδάκια με φρέσκο ψωμί μαζί με τα κοκτέιλ μας. Όρεξη και ιδέες να έχουμε! Θυμηθείτε, ότι σ' αυτό το φρέσκο ορεκτικό ταιριάζουν πολύ τα φρέσκα μυρωδικά, όπως η ρίγανη, ο βασιλικός, ο δυόσμος, ο κόλιαντρος, το θυμάρι. Αν, πάλι, θέλετε κάτι πιο προχωρημένο, δοκιμάστε συνταγές που περιέχουν αλκοόλ (το ούζο ταιριάζει με πολλά), ή κάντε τα πιο πλούσια προσθέτοντας κομματάκια ταιριαστών με το είδος υλικών (καπνιστό σολομό, πέστροφα, γαριδούλες…) και πάει λέγοντας.
Σε κάθε περίπτωση, είναι η εύκολη λύση ορεκτικού όταν έχουμε αρκετούς καλεσμένους.

Επίσης...

Περισσότερα από

Φαγητό

15 τρόποι να απολαύσουμε τα όστρακα

Νόστιμα, ελαφριά, υγιεινά. Και κάτι ακόμα σημαντικό: τα όστρακα σε ταξιδεύουν. Είναι το πιάτο που θα κάνει τη διαφορά στο τραπέζι, απλά και εύκολα. Στο καθημερινό και στο πιο "περιποιημένο".

Ταραμοσαλάτα; Φτιάξτε την καλύτερη!

Το πιάτο-βεντέτα που δεν λείπει ποτέ από το τραπέζι της νηστείας (αρχής γενομένης από την Καθαρή Δευτέρα) είναι σίγουρα η ταραμοσαλάτα. Τι χρειάζεται για να είναι επιτυχημένη;

Παραδοσιακά φαγητά της αποκριάς

Παρουσιάζουμε μερικές, είτε από τις πιο παράξενες είτε από τις κλασικές και χαρακτηριστικές συνταγές της αποκριάς, από διάφορα μέρη της χώρας μας.

20 συνταγές για το νηστίσιμο τραπέζι

Το πιο "προβλέψιμο" τραπέζι του χρόνου είναι σίγουρα αυτό της Καθαράς Δευτέρας. Βαρεθήκατε; Υπάρχουν ένα σωρό τρόποι να μαγειρέψουμε τα σαρακοστιανά μας, χωρίς να ξεφύγουμε από το κλίμα…