Υλικά
500 γρ. πράσινα φασολάκια Υλικά
500 γρ. γαρίδες
1 φλ. μαγιονέζα
2 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ άνηθος ψιλοκομμένος
1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη με λίγο αλάτι
2 ξύσμα λεμονιού
Αλάτι, ξύδι, φλούδα λεμονιού
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Βράζουμε τα φασολάκια al dente με 1 κοφτή κ.σ αλάτι και 2 κ.σ λευκό ξύδι.
Τα στραγγίζουμε, τα ρίχνουμε σε κρύο νερό και τα ξαναστραγγίζουμε.
Βράζουμε 500 ml νερό με 1 κοφτή κ.σ αλάτι, 2 κ.σ ξύδι και μια λεμονόφλουδα για 7 -8 λεπτά.
Ρίχνουμε τις γαρίδες και τις βράζουμε για 2 λεπτά.
Τις αφήνουμε να στραγγίσουν πολύ καλά.
Ανακατεύουμε σε μπολ τη μαγιονέζα, το σκόρδο και τον μαϊντανό.
Κόβουμε τα φασολάκια στη μέση και τα ρίχνουμε σε σαλατιέρα μαζί με τις γαρίδες και τη μαγιονέζα.
Ανακατεύουμε να ενωθούν τα υλικά και πασπαλίζουμε με άνηθο και ξύσμα λεμονιού.
Α.Τ.