Σαλάτα Με Παντζάρι, Γιαούρτι , Καρύδι Και Ψητές Γαρίδες (του Μιχάλη Νουρνόγλου)

Συνταγή

Σαλάτα Με Παντζάρι, Γιαούρτι , Καρύδι Και Ψητές Γαρίδες (του Μιχάλη Νουρνόγλου)
Υλικά για δυο μερίδες

400 γρ γαρίδες καθαρισμένες
4 παντζάρια (μόνο τους βολβούς)
100γρ καρύδια καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
100γρ γιαούρτι στραγγιστό
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

Αλατίζουμε τα παντζάρια και τα τυλίγουμε ένα –ένα με αλουμινόχαρτο. Τα βάζουμε να ψηθούν σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για μιάμιση  ώρα. Τα τελευταία τρία λεπτά βάζουμε στο φούρνο και την καρυδόψιχα να καβουρδιστεί λίγο και να βγάλει όλα τα  αρώματα της. Αφού κρυώσουν τα παντζάρια τα ξεφλουδίζουμε και τα κόβουμε σε μικρά κυβάκια. Μετά τα ανακατεύουμε  με το γιαούρτι τα καρύδια, το ξύσμα και το χυμό από το πορτοκάλι ελέγχοντας το αλατοπίπερο. Σοτάρουμε τις γαρίδες σε δυνατή φωτιά με ελάχιστο ελαιόλαδο για δυο λεπτά από την κάθε πλευρά και σερβίρουμε μαζί με τα παντζάρια.

tips…
Μπορείτε να κάνετε την παντζαροσαλάτα μια μέρα πριν και να την κρατήσετε στο ψυγείο. Η αντίθεση με τις ζεστές γαρίδες είναι πολύ ενδιαφέρουσα.
Ακόμα μπορείτε στην παντζαροσαλάτα να προσθέσετε και τους σπόρους από ένα βολβό φρέσκιας βανίλιας. Ταιριάζει πολύ με το πορτοκάλι και τις γαρίδες.


Γλυκό

Στο τραπέζι

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος