banner
banner
banner

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και πεπόνι

Συνταγή

Σαλάτα με καπνιστή πέστροφα και πεπόνι
Υλικά

1 λεμόνι
1 κ. κ. μέλι
1 κ. κ. μουστάρδα με σπόρους σιναπιού    
3 κ. σ. εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ πεπόνι αργείτικο 
500 γρ πεπόνι αρωματικό (όπως τα μοσχάτα ή τα λουτίφια)
2 κλωναράκια σέλινο σέλερι, κομμένα σε πολύ λεπτές ροδέλες, μαζί με τα πράσινα φυλλαράκια τους (ψιλοκομμένα)
4 κλαράκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1 μαρούλι γαλλικό (σαλάτα) καθαρισμένο και κομμένο με το χέρι
αλάτι και πιπέρι
4 καθαρά φιλέτα καπνιστής πέστροφας των 100 γρ

banner
Παρασκευή

Καθαρίζουμε τα πεπόνια και αφαιρούμε τα σπόρια τους. Τα κόβουμε σε κυβάκια. Ετοιμάζουμε ένα λαδολέμονο με το λεμόνι, το μέλι, τη μουστάρδα και το ελαιόλαδο. Στρώνουμε τα φύλλα της σαλάτας, του σέλινου-σέλερι και του μαϊντανού στα πιάτα, μοιράζουμε από πάνω τα κομμάτια του πεπονιού, αλατοπιπερώνουμε και περιχύνουμε με το λαδολέμονο. Χωρίζουμε και τα φιλέτα της πέστροφας στα δύο και τα μοιράζουμε στα πιάτα. Τα πασπαλίζουμε με λίγο επιπλέον πιπέρι και σερβίρουμε, συνοδεύοντας τη σαλάτα με φέτες μαύρου ψωμιού ντίνκελ.

 

Θ.Τ.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος