Υλικά
Υλικά
1 κούπα φακές
3 σκελίδες σκόρδου, κομμένες στη μέση και κατά μήκος
2 φύλλα δάφνης
2 κσ ταχίνι
1/4 κούπας χυμό λεμονιού
1 3/4 κούπες ρεβίθια μουλιασμένα από το βράδυ
1 μικρό ξερό κρεμμύδι
1 μικρό ματσάκι μαϊντανό, ψιλοκομμένο
1/4 κούπας τριμμένη φέτα (προαιρετικά)
2 κσ σουσάμι
3 κσ κάπαρη
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Παρασκευή
Σε μία κατσαρόλα βράζουμε για 25 λεπτά τις φακές με τις 2 σκελίδες σκόρδου, τα δαφνόφυλλα και 2 κσ ελαιόλαδο.
Μόλις μαγειρευτούν αρκετά χωρίς να λυώσουν, σουρώνουμε καλά και αφαιρούμε το σκόρδο και τα φύλλα.
Τοποθετούμε σε σουρωτήρι και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Σε μια άλλη κατσαρόλα βράζουμε για 30 – 35 λεπτά τα ρεβίθια, μέχρι να μαλακώσουν τελείως.
Μόλις βράσουν τα σουρώνουμε καλά, ξεπλένουμε με κρύο νερό και τοποθετούμε στο μπολ με τις φακές.
Σε μία βάση κοπής λιώνουμε την 3η σκελίδα σκόρδου με 1 κγ αλάτι.
Τοποθετούμε το λιωμένο σκόρδο σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ταχίνι, 3 κσ χυμό λεμονιού, 2 κσ ελαιόλαδο και 1 κσ νερό.
Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε επιπλέον αλάτι ή λεμόνι αν χρειάζεται.
Κόβουμε το κρεμμύδι σε ροδέλες και τοποθετούμε μαζί με τα όσπρια.
Προσθέτουμε το μαϊντανό, την κάπαρη ,το σουσάμι, το υπόλοιπο λεμόνι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε καλά.
Τέλος προσθέτουμε αν θέλουμε τη φέτα, τη σάλτσα με το ταχίνι και ραντίζουμε με επιπλέον ελαιόλαδο.
Ανακατεύουμε 1-2 φορές για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα όλα τα υλικά.