banner
banner
banner

Σαλάτα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και αβγοτάραχο

Συνταγή

Σαλάτα με αγκινάρες, μοτσαρέλα και αβγοτάραχο
Υλικά

2 μέτριες αγκινάρες καθαρισμένες
4 ραπανάκια
1 αβοκάντο
100 γρ. αβγοτάραχο
150 γρ. μοτσαρέλα
1 κ.σ. μουστάρδα 
Χυμός από 2 μέτρια λεμόνια 
4 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

banner
Εκτέλεση

Εκτέλεση
Κόβουμε τις αγκινάρες σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε σε ένα μπολ με νερό και τον χυμό ½ λεμονιού. Καθαρίζουμε και κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβοκάντο και τα ραπανάκια. Τα ραντίζουμε με τον χυμό ½  λεμονιού. Κόβουμε σε λεπτές φέτες το αβγοτάραχο. Χτυπάμε πολύ καλά με τον αβγοδάρτη 150 ml ελαιόλαδο με τον χυμό του 1 λεμονιού και τη μουστάρδα, μέχρι να ενωθούν απολύτως τα υλικά και να έχουμε ένα γαλάκτωμα. Κόβουμε τη μοτσαρέλα σε κομμάτια και την ακουμπάμε σε χαρτί κουζίνας για να απορροφηθούν τα υγρά. Ανακατεύουμε προσεκτικά σε σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα ραπανάκια και το αβοκάντο, προσθέτουμε τη μοτσαρέλα, ρίχνουμε το λαδολέμονο και στολίζουμε με το αβγοτάραχο. Αφήνουμε τη σαλάτα να μείνει τουλάχιστον 15 λεπτά πριν τη σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


A.T.


Γλυκό

Στο τραπέζι

banner

Τα βασικά

Πρώτες ύλες και υλικά συνταγών

banner

Ανά χώρα

Τρόπος μαγειρέματος

banner

Εποχές

Ειδικές κατηγορίες

banner

Γιορτές και περιστάσεις

Βιολογικα / Delicatessen

Αναζήτηση με φίλτρα

Αναζήτηση

Αναζήτηση
Αναζητήστε στο αρχείο του αθηνόραμαUmami δίνοντας μέρος του ονόματος