Follow us

Σαγανάκι με καλαμαράκια, πιπεριές και χαλούμι

Σαγανάκι με καλαμαράκια, πιπεριές και χαλούμι

Υλικά

Υλικά

500 γρ. καλαμαράκια καθαρισμένα και κομμένα σε χοντρές λωρίδες

3 πράσινες πιπεριές

300 γρ. χαλούμι σε λωρίδες

½ φλ. ελαιόλαδο

3 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.γ. κύμινο τριμμένο

1/3 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου

Αλάτι φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Βάζουμε τα καλαμαράκια σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι με νερό να τα σκεπάζει και σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν –αν χρειαστεί προσθέτουμε κι άλλο νερό.

Βγάζουμε στην άκρη τα καλαμαράκια, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε ανακατεύοντας με ξύλινη σπάτουλα το κύμινο, τις πιπεριές και το σκόρδο σε μέτρια φωτιά να μαλακώσουν χωρίς να πάρουν χρώμα, γύρω στα 5-7 λεπτά.

Προσθέτουμε τα καλαμαράκια, σβήνουμε με το λεμόνι, ανακατεύουμε, ρίχνουμε το χαλούμι και τον δυόσμο και σβήνουμε την εστία.

Μαγειρεύουμε 2-4 λεπτά να λιώσει το τυρί, δοκιμάζουμε το αλάτι και σερβίρουμε αμέσως με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Α.Τ.

Επίσης...

Εξωτική Σαλάτα

Ένα ολόκληρο πρωινό με τον Νίκο Βαρβέρn. Ο signore Interni + Moda Bagno ξεναγεί το ΕΥ στο σπίτι του και μας μαγειρεύει ότι επιφυλάσσει μόνο στους εντιμότατους φίλους του.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Μπακαλιαροκεφτέδες

Πώς θα φτιάξεις μπακαλιαροκεφτέδες.

Πιπεράτος Σολομός

Η συνταγή για πιπεράτο σολομό.

Σουπιές µε Σπανάκι

Η συνταγή για σουπιές µε σπανάκι.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.

Πράσα, Ρύζι και Σουπιά

Η συνταγή για πράσα, ρύζι και σουπιά.

Γαλέος µε Σπανάκι

Η συνταγή για γαλέο με σπανάκι.

Χταπόδι Στιφάδο

Η συνταγή για χταπόδι στιφάδο.

Σουφλέ με Παστό Μπακαλιάρο και Λαχανικά

Στην Ελλάδα δεν συνηθίζουμε τα σουφλέ με ψάρι και θαλασσινά, όλη η Ευρώπη όμως τα λατρεύει.

Μύδια Σαγανάκι με Φέτα

Η συνταγή για μύδια σαγανάκι με φέτα.

Σουπιές Κρασάτες στο Φούρνο

Η συνταγή για σουπιές κρασάτες στο φούρνο.