Follow us

Σαφρίδια άσπρα στο φούρνο με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού με σταφίδες και τζίντζερ

Σαφρίδια άσπρα στο φούρνο με γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού με σταφίδες και τζίντζερ

Υλικά

Υλικά

1200 γρ. μεγάλα άσπρα σαφρίδια

ε.π. ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

αλάτι

Για τη σάλτσα

3 μέτρια  λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο

3 πόντοι φρέσκια ρίζα  τζίντζερ

2 μικρά  φρέσκα κρεμμυδάκια

1 κ.γ. μαύρες σταφίδες

1 κ.γ. μουστάρδα

½  κ.γ. πιπέρι καγιέν

από μια πρέζα τριμμένο κύμινο & κόλιαντρο

κ.γ. ζάχαρη

1/3 φλ. ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Από την προηγουμένη ημέρα, πλένουμε καλά τα λεμόνια και τα κόβουμε κατά μήκος σε λεπτές λωρίδες.

Βγάζουμε τους σπόρους και τις μεμβράνες, τα βάζουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με αλάτι, ανακατεύουμε και αφήνουμε στο ψυγείο γύρω στις 12 ώρες.

Την επομένη ημέρα, τα βγάζουμε από το ψυγείο, τα πλένουμε και τα στεγνώνουμε.

Καθαρίζουμε το τζίντζερ και το κόβουμε σε πολύ λεπτές φετούλες.

Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε σε κομμάτια 3 εκ.

το φρέσκο κρεμμυδάκι.

Κοπανίζουμε το σκόρδο και το βάζουμε σε μπολ.

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγανάκι και σοτάρουμε επάνω σε μέτρια φωτιά το σκόρδο, το κύμινο και το κόλιανδρο προσέχοντας να μην καούν και ανακατεύοντας συνεχώς με ξύλινη σπάτουλα για 4-5 λεπτά μέχρι να μαλακώσει το σκόρδο και να βγάλουν τα μπαχαρικά τα αρώματά τους.

Προσθέτουμε τη μουστάρδα, το πιπέρι καγιέν και το τζίντζερ, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 3-4 λεπτά.

Ρίχνουμε 1 φλ.

καυτό νερό, τα κρεμμυδάκια, τις σταφίδες και τα λεμόνια.

Σιγομαγειρεύουμε για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσουν τα λεμόνια αλλά να μην λιώσουν –αν χρειαστεί προσθέτουμε ελάχιστον καυτό νερό, και να μείνει η σάλτσα με το λάδι της.

Δοκιμάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και προσθέτουμε λίγη ζάχαρη αν μας φαίνεται πολύ ξινή η σάλτσα ή λίγο ξύδι αν μας φαίνεται πολύ άτονη.

Αφήνουμε τη σάλτσα να χλιάνει.

Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε και πλένουμε το ψάρια.

Τα αλατίζουμε καλά, τα βάζουμε σε σουρωτήρι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα.

Τα μεταφέρουμε σε ταψί ντυμένο με λαδόκολλα τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο και λεμόνι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170ο C για 30 λεπτά.

Τα σερβίρουμε με τη χλιαρή γλυκόξινη σάλτσα λεμονιού.

Α.Τ.

Επίσης...

Σορμπέ με Φράουλες, Χωρίς Ζάχαρη

Πώς θα φτιάξετε ένα νόστιμο σορμπέ φράουλες, χωρίς ζάχαρη.

Τάρτα Margarita

Η συνταγή για μία διαφορετική όσο και νόστιμη τάρτα.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Αφράτα Pancakes με Μαρμελάδα

Πώς θα φτιάξετε τα πιο νόστιμα pancakes με μαρμελάδα.

Χριστουγεννιάτικο Κέικ με Σοκολάτα και Ξερά Φρούτα

Η απόλυτη συνταγή για χριστουγεννιάτικο κέικ με σοκολάτα και ξερά φρούτα

Χαλβάς με Ζελέ

Η συνταγή για τον πιο νόστιμο χαλβά με ζελέ.

Τάρτα Μπισκοτένια με Φρούτα

Πώς θα φτιάξετε την πιο νόστιμη μπισκοτένια τάρτα με φρούτα.

Κρέμα Ανάλαφρη με Σιμιγδάλι

Η συνταγή για την πιο ανάλαφρη και νόστιμη κρέμα με σιμιγδάλι.

Αρωματικό Κέικ με Μανταρίνι

Η συνταγή για το πιο νόστιμο και αρωματικό κέικ με μανταρίνι.