Υλικά
Υλικά (για 8 άτομα)
4 ώριμες μπανάνες plantain (ή platanos)
230 γρ. ρύζι
Καλαμποκέλαιο για τηγάνι
6 κ.σ. καλαμποκέλαιο
1 μικρό κρεμμύδι τριμμένο
2 σκ. σκόρδο, καθαρισμένες
2 κλωνάρια σέλερι
1 λάιμ (το χυμό)
1 lt ζωμός κοτόπουλου
Παρασκευή
Σοτάρουμε το ρύζι με τις 6 κ.σ καλαμποκέλαιο για 1 λεπτό.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, τα σοτάρουμε και αυτά και κατόπιν προσθέτουμε το σέλερι, το λάιμ και το ζωμό κοτόπουλου.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
Πριν σερβίρουμε αφαιρούμε το σέλερι.
Ξεφλουδίζουμε τις μπανάνες και τις κόβουμε διαγωνίως.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, γυρίζοντας τες και από την άλλη πλευρά.
Τις στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις βάζουμε πάνω στο ρύζι.