Follow us

Ρολό με τόνο και αυγά

Ρολό με τόνο και αυγά

Υλικά

Υλικά (για 6 άτομα)

700 γρ. τόνος κονσέρβας, στραγγισμένος

300 γρ. ψωμί ολικής αλέσεως, μουσκεμένο και στυμμένο καλά

1 φλιτζ. αλεύρι

4 μεγάλα αυγά βρασμένα σφιχτά

6 κουτ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι, τριμμένο

4 σκ. σκόρδο, λιωμένες

3 μέτριες ντομάτες, ξεφλουδισμένες, ξεσποριασμένες, καλά στραγγισμένες και ψιλοκομμένες

1 ποτήρι του κρασιού άσπρο κρασί

1 φλιτζ. ελαιόλαδο

1 κουτ. της σούπας μπούκοβο

4 ντομάτες τριμμένες

½ φλιτζ. ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

Χρόνος παρασκευής 70

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν.

Δυναμώνετε τη φωτιά, προσθέτετε την ντομάτα, μαγειρεύετε μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά και σβήνετε με το κρασί.

Ενώνετε με τον τόνο, το ψωμί, το αλεύρι, το μαϊντανό και το μπούκοβο.

Αλατοπιπερώνετε και ζυμώνετε πολύ καλά με αλευρωμένα χέρια.

Ντύνετε ένα παραλληλόγραμμο ταψί με χαρτί φούρνου και το αλείφετε με ελαιόλαδο.

Στρώνετε το μείγμα σε πάχος 1 εκ.

και βάζετε στη μέση κατά μήκος τα αυγά, αφού κόψετε από τη μύτη του κάθε αυγού μια οριζόντια φετούλα από το ασπράδι.

Κλείνετε το μείγμα γύρω από τα αυγά και γυρίζετε το ρολό ώστε το κλείσιμο να βρίσκεται από κάτω.

Ανακατεύετε τις τριμμένες ντομάτες με το ελαιόλαδο και περιχύνετε το ρολό.

Ψήνετε για 3/4 της ώρας σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C.

Σερβίρετε κομμένο σε φέτες.

Διατροφική αξία
Ενέργεια/μερίδα 900 kcal
Φαγητό πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, σε μονοακόρεστα και ω-3 λιπαρά οξέα και σε αντιοξειδωτικά τρόφιμα.

Διατροφική αξιολόγηση συνταγών από τη Μελίνα Σ.

Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.


Καριπίδου, MSc κλινική διαιτολόγο-διατροφολόγο.

Επίσης...

Αυγά με Κιμά και Σπανάκι

Αν έχεις πάει στην Πόλη, θα έχεις διαπιστώσει ότι αυτό το πιάτο είναι από τα αγαπημένα της τούρκικης κουζίνας.

Σουφλέ με Σπανάκι, Ντομάτα και Φέτα

Ένα από τα νοστιμότερα σουφλέ, γλυκό και πικάντικο χάρη στη φέτα, ελληνικό και κοσμοπολίτικο μαζί.

Περισσότερα από

Αλμυρές Συνταγές

Η Μακαρονάδα-Ομελέτα

Βράσαμε παραπάνω μακαρόνια ή οτιδήποτε άλλο σε πάστα και μας περίσσεψαν; Δεν τα πετάμε. Την επομένη θα τα κάνουμε ένα καινούριο φαγητό στο άψε σβήσε.

Τάρτα με Σάλτσα Ντομάτας και Τηγανητά Αβγά

Μια τάρτα για όλες τις ώρες, από το πρωινό μέχρι το σνακ ή το τραπέζι των καλεσμένων.

Τηγανητό Ψωμί με Αυγό

Τραγανό τηγανητό ψωμί, τυρί που λιώνει και πάνω του ένα αυγό.

Σουφλέ με Γραβιέρα και Σύκα

Ένα πρωτότυπο και εύκολο γλυκό σουφλέ.

Σουφλέ με Βλίτα και Χοντρό Μακαρόνι

Η συνταγή για σουφλέ με βλίτα και χοντρό μακαρόνι.

Σουφλέ με Πιπεριές, Ντομάτες και Μπέικον

Η συνταγή για σουφλέ με πιπεριές, ντομάτες και μπέικον.

Σουφλέ με Πατάτες και Μελιτζάνες

Η συνταγή για σουφλέ με πατάτες και μελιτζάνες.

Το Σουφλέ "Χωριάτικη Σαλάτα"

Πώς θα φτιάξεις ένα τέλειο σουφλέ με γεύση χωριάτικης σαλάτας.

Σουφλέ με Κολοκυθάκια, Τυριά και Γιαούρτι

Πώς θα φτιάξεις σουφλέ με κολοκυθάκια με τυριά και γιαούρτι.

Σουφλέ Πατάτας με Γεύση Παστουρμά

Πικάντικο σουφλέ για μερακλήδες.